Εφαρμογή για smartphones για τη θεραπεία της ναυτίας

Εφαρμογή για smartphones για τη θεραπεία της ναυτίας Facebook Twitter
1

Τουλάχιστον ένας στους τρεις ανθρώπους υποφέρουν από ναυτίες όταν ταξιδεύουν δια θαλάσσης ή ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο, όμως μια ομάδα ερευνητών από το Imperial College του Λονδίνου, εργάζεται πάνω σε μια πρωτοποριακή μέθοδο θεραπείας της ενοχλητικής ασθένειας που θα λειτουργεί ακόμα και μέσω εφαρμογής για smartphone, αναφέρει ο Independent.

Οι ερευνητές απέδειξαν, μέσω πειραμάτων σε εθελοντές, ότι η εφαρμογή ηλεκτρικού ρεύματος χαμηλής τάσης -όσο μπορεί να εκπέμψει μια 9βολτη μπαταρία- στην αριστερή πλευρά του τριχωτού της κεφαλής, έχει ακριβώς τα ίδια ιαματικά αποτελέσματα με την φαρμακευτική αγωγή κατά της ναυτίας, χωρίς όμως τις ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Εφαρμογή για smartphones για τη θεραπεία της ναυτίας Facebook Twitter
Εθελοντής, στο Imperial Cοllege, λαμβάνει μικρές ποσότητες ρεύματος στο τριχωτό της κεφαλής.

Το μόνο που αισθάνεται ο ασθενής είναι ένα ελαφρύ γαργαλητό στο κεφάλι, που όμως είναι αρκετό για να παρέμβει στο τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει την κίνηση και να αποκαταστήσει την έλλειψη συντονισμού μεταξύ των οπτικών ερεθισμάτων και του οργάνου που ευθύνεται για την ισορροπία, το οποίο εντοπίζεται στο του εσωτερικού αυτιού.

Στην έκθεσή τους οι ερευνητές του Imperial College of London αναφέρουν ότι σε 5 χρόνια μια απλή συσκευή με ηλεκτρόδια θα συνδέεται με την έξοδο ακουστικών του smartphone και μόλις αυτά εφαρμοστούν στην ενδεδειγμένη περιοχή, θα εκπέμπουν τόση ποσότητα ρεύματος που θα είναι ικανή να αποκαθστά την ισορροπία και να διώχνει το αίσθημα της ναυτίας.

"Επιπρόσθετα, αυτή η μέθοδος διέγερσης του εγκεφάλου μπορεί να ενισχύσει την προσοχή και τη συγκέντρωση", καταλήγει η επιστημονική έκθεση των ερευνητών.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Αυστρία, μέσα στην έπαυλη των ανήθικων πειραμάτων σε παιδιά

Τech & Science / Στην Αυστρία, μέσα στην έπαυλη των ανήθικων πειραμάτων σε παιδιά

Τα "παιδιά του epiphysan" είναι η ιστορία χιλιάδων παιδιών στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας, εκεί που μία φρικτή επιστήμονας, ανεξέλεγκτη και τυραννική προσπάθησε να ρημάξει τη σεξουαλικότητά τους προς χάριν του (αποναζιστοποιημένου) έθνους
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
8χρονη υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού, χωρίς κίνδυνο απορρίψης του μοσχεύματος

Τech & Science / 8χρονη υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού, χωρίς κίνδυνο απορρίψης του μοσχεύματος

Το επίτευγμα θεωρειται πραγματικά επαναστατικό και η 8χρονη Αντίτι είναι το πρώτο παιδί στο Ηνωμένο Βασίλειο που υποβλήθηκε με επιτυχία σε αυτή την ειδικού τύπου μεταμόσχευση
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια