Δωρεάν ίντερνετ σε πολίτες απομακρυσμένων νησιών, φοιτητές και άτομα με ειδικές ανάγκες

Δωρεάν ίντερνετ σε πολίτες απομακρυσμένων νησιών, φοιτητές και άτομα με ειδικές ανάγκες Facebook Twitter
0

 Σε τροχιά άμεσης υλοποίησης, θέτει η κυβέρνηση την παροχή δωρεάν ή με επιδότηση ίντερνετ στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της Ελλάδας, τους πρωτοετείς φοιτητές, τα άτομα με ειδικές ανάγκες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές και οικονομικές ομάδες καθώς και τη δωρεάν δορυφορική πρόσβαση των Ελλήνων που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

 Ειδικότερα, οι δράσεις της κυβέρνησης, αφορούν:

 Την παροχή δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών. Το πρόγραμμα θα αφορά συνολικά σε 30 νησιά καλύπτοντας περίπου 30.000 κατοίκους, ενώ για την εφαρμογή του θα ληφθούν υπόψη και εισοδηματικά κριτήρια. Στόχος, όπως σημειώνουν αρμόδια στελέχη, είναι να προβληθεί η νησιωτικότητα, δίνοντας στους κατοίκους των νησιών πρόσβαση σε υπηρεσίες γρήγορου ίντερνετ. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι στη συγκεκριμένη δράση αναφέρθηκε πρόσφατα ο πρωθυπουργός (28η Οκτωβρίου από τον Αη Στράτη) τονίζοντας πως πρόκειται για «ένα πρόγραμμα που ξεκινάμε άμεσα και αφότου υλοποιηθεί τους επόμενους μήνες, θα δώσει τη δυνατότητα να μην αισθάνονται οι πολίτες των απομακρυσμένων περιοχών πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Η δωρεάν πρόσβαση για κάθε οικογένεια σε internet υψηλής τεχνολογίας και μεγάλης ταχύτητας είναι μια υποχρέωση της Πολιτείας».

 Τις επιχορηγούμενες ευρυζωνικές συνδέσεις σε πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ και ΤΕΙ). Σύμφωνα με τους αρμοδίους, από το πρόγραμμα θα ωφεληθούν περίπου 50.000 από το σύνολο των 70.000 πρωτοετών φοιτητών και σπουδαστών, μιας και θα τεθούν εισοδηματικά κριτήρια. Στόχος είναι, συνολικά η σύνδεση mobile Internet με ένα στικάκι να στοιχίσει 36 ευρώ ανά δικαιούχο ετησίως, δηλαδή 5 ευρώ το μήνα. Από το ποσό αυτό, τα τρία ευρώ θα επιχορηγεί η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων από το αποθεματικό της, ενώ τα άλλα δύο θα τα πληρώνουν οι δικαιούχοι. Ήδη έχει γίνει μια μικρή διαβούλευση της ΕΕΤΤ με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, από την οποία προέκυψε το ποσό των 5 ευρώ αλλά δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα ο όγκος δεδομένων, στον οποίο θα αντιστοιχεί.

 Τη δωρεάν δορυφορική πρόσβαση των Ελλήνων που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη. Ήδη έχουν γίνει συζητήσεις με τον OTE TV και τη Nova για δωρεάν πρόσβαση για την κάλυψη περίπου 30.000 νοικοκυριών (100.000 άτομα). Από την πλευρά του, το υπουργείο θα συμβάλει με την επιδότηση του δορυφορικού πιάτου και του αποκωδικοποιητή.

 Τέλος, δωρεάν ή επιχορηγούμενες ευρυζωνικές συνδέσεις στα άτομα με ειδικές ανάγκες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές και οικονομικές ομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Apple και Google προωθούν εφαρμογές AI που «γδύνουν» φωτογραφίες ανθρώπων, σύμφωνα με έκθεση

Τech & Science / Apple και Google προωθούν εφαρμογές AI που «γδύνουν» φωτογραφίες ανθρώπων, σύμφωνα με έκθεση

Νέα έκθεση αποκαλύπτει ότι η Apple και η Google συνεχίζουν να φιλοξενούν και να προωθούν εφαρμογές που μπορούν να «γδύνουν» ψηφιακά πραγματικά πρόσωπα, παρότι αυτό απαγορεύεται ρητά από τις πολιτικές τους
THE LIFO TEAM
Γερμανία: Διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης βοηθά ανθρώπους να ανακαλύψουν αν οι πρόγονοί τους ήταν Ναζί

Τech & Science / Γερμανία: Νέα μηχανή αναζήτησης αποκαλύπτει αν οι πρόγονοι κάποιου ήταν Ναζί

Πολλοί χρήστες δήλωσαν ότι ανακάλυψαν άγνωστες πτυχές για τις οικογένειές τους, κάτι που άλλαξε την εικόνα που είχαν για το παρελθόν τους, ενώ για κάποιους αποτέλεσε σοκ να συνειδητοποιήσουν την εμπλοκή συγγενών τους
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΑΝΟΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τech & Science / «Σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας»: Πώς η νέα γενιά ανοσοθεραπείας μπορεί να νικήσει τον καρκίνο

Η νέα ανοσοθεραπεία φέρνει εντυπωσιακά αποτελέσματα κατά του καρκίνου, με την επιστημονική κοινότητα να μιλά ακόμη και για μια νέα εποχή στην ογκολογία
THE LIFO TEAM
SOCIAL MEDIA ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΙ

Τech & Science / Απαγόρευση social media στην Αυστραλία: Τα δύο τρίτα των ανηλίκων εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση

Παρά την αυστηρή απαγόρευση που εφαρμόστηκε πριν από τέσσερις μήνες στη χώρα, νέα έρευνα δείχνει ότι η πλειονότητα των ανήλικων εξακολουθεί να έχει πρόσβαση στα social media
THE LIFO TEAM
Είναι το Mythos της Anthropic τόσο έξυπνο και δυνατό που καταντά επικίνδυνο;

Τech & Science / Είναι το Mythos της Anthropic τόσο έξυπνο και δυνατό που καταντά επικίνδυνο;

To εργαστήριο της Anthropic δηλώνει ιδιαίτερα θορυβημένo από την ικανότητα του συστήματος να εντοπίζει τρωτά σημεία λογισμικού και είτε να τα επιδιορθώνει (λειτουργώντας αμυντικά) είτε να τα εκμεταλλεύεται (λειτουργώντας ως χάκερ)
THE LIFO TEAM
ΠΡΟΩΡΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ

Τech & Science / Πρόωρος τοκετός: Τι είναι ο φθαλικός εστέρας και γιατί είναι επικίνδυνος

Νέα μελέτη διαπίστωσε ότι μια χημική ουσία που υπάρχει παντού γύρω μας θα μπορούσε να έχει συμβάλει σε 2 εκατομμύρια πρόωρους τοκετούς. Ωστόσο, δεν επηρεάζονται όλα τα μέρη του κόσμου στον ίδιο βαθμό.
THE LIFO TEAM