Διαλέγω εσένα, Πίκατσου: Ερευνητές ανακάλυψαν πως το Pokémon Go μάλλον ανακουφίζει από την κατάθλιψη

Διαλέγω εσένα, Πίκατσου: Ερευνητές ανακάλυψαν πως το Pokémon Go μάλλον ανακουφίζει από την κατάθλιψη Facebook Twitter
0

Μια νέα μελέτη από τη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) κάνει μία ενδιαφέρουσα και ανατρεπτική υπόθεση: Θα μπορούσε το ευρέως δημοφιλές παιχνίδι Pokémon Go να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της μη κλινικής κατάθλιψης;

Ερευνώντας τις επιπτώσεις που έχουν τα παιχνίδια «κυνηγιού» με GPS στις τάσεις κατάθλιψης ανά περιοχή, οι επιστήμονες διαπίστωσαν με έκπληξη ότι, πράγματι, ένα παιχνίδι σαν το Pokemon Go θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανακούφιση των ήπιων καταθλιπτικών συμπτωμάτων. 


Χρησιμοποιώντας δεδομένα από την κλιμακωτή κυκλοφορία του παιχνιδιού επί 50 εβδομάδες, το 2016, σε 166 περιοχές σε 12 αγγλόφωνες χώρες, οι ερευνητές μπόρεσαν να πάρουν εξετάσουν τόσο ομάδες που έπαιζαν το παιχνίδι από την πρώτη μέρα, όσο και ομάδες «ελέγχου» σε περιοχές όπου το παιχνίδι κυκλοφόρησε με καθυστέρηση. 


Το «τοπικό επίπεδο» της κατάθλιψης μετρήθηκε εμμέσως μέσω του Google Trends, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των αναζητήσεων στο διαδίκτυο που σχετίζονται με την κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της ίδιας χρονικής περιόδου. 

Διαλέγω εσένα, Πίκατσου: Ερευνητές ανακάλυψαν πως το Pokémon Go μάλλον ανακουφίζει από την κατάθλιψη Facebook Twitter

Η ομάδα διαπίστωσε ότι η κυκλοφορία του Pokémon Go είχε σημαντική βραχυπρόθεσμη μείωση αυτών των αναζητήσεων που σχετίζονται με την κατάθλιψη

Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι τα παιχνίδια που βασίζονται στην μετακίνηση από τοποθεσία σε τοποθεσία, ενθαρρύνουν τη σωματική δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους, την κοινωνική άμεση συναναστροφή και την εξερεύνηση της φύσης, παράγοντες που έχουν τεκμηριωθεί ευρέως ότι έχουν θετικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία. 


Με το σχετικά χαμηλό κόστος των κινητών παιχνιδιών και τη δυνατότητα ευρείας διάδοσης τους, οι επιστήμονες εκτιμούν πως οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τις καταπραϋντικές δυνατότητες.


Θα μπορούσαν περισσότερα παιχνίδια όπως το Pokémon Go να είναι η απάντηση για την καλύτερη ψυχική υγεία του γενικού πληθυσμού; Κατά τα φαινόμενα, ίσως.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM