Είδηση που έκανε σήμερα το γύρω του κόσμου είναι ότι ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί το Facebook για να εντοπίσει όσους αρνούνται την υποχρεωτική στράτευση για θρησκευτικούς λόγους, σύμφωνα με δηλώσεις ενός αξιωματούχου. Όπως είναι γνωστό, στο Ισραήλ άνδρες και γυναίκες, εξαιρουμένων των υπερορθόδοξων εβραίων, υποχρεούνται να  εκπληρώσουν τα στρατιωτικά τους καθήκοντα. Στοιχεία του ισραηλινού στρατού αναφέρουν ότι τα τελευταία δύο χρόνια 1000 περίπου γυναίκες δεν παρουσιάστηκαν ποτέ επικαλούμενες τη θρησκευτική τους πίστη. Η ανανέωση του προφίλ ημέρα αργίας όπως και το ανέβασμα φωτογραφιών γεύματος που δεν είναι κοσέρ ήταν αρκετά για να παραπεμφθούν από τον ισραηλινό στρατό.

Facebook facts

* Η απόλυση μιας γυναίκας από την εταιρεία που εργαζόταν επειδή είχε αναρτήσει αρνητικά σχόλια για τον προϊστάμενό της στο Facebook, κρίθηκε παράνομη από ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ, γεγονός που αποτελεί σταθμό για την ελευθερία της έκφρασης στο Διαδίκτυο αλλά και  δικαστικό προηγούμενο για χιλιάδες παρόμοιες υποθέσεις απολύσεων.

* Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, η εκπαίδευση των νέων πρακτόρων της αστυνομίας, περιλαμβάνει και ειδικό μάθημα για το Facebook, όπου μπορούν να εντοπιστούν «χρήσιμα στοιχεία».

*  Έχει σχεδόν τετραπλάσια ποσοστά επισκεψιμότητας σε σχέση με το youtube της Google. Το 25 % των pageviews ανά τον κόσμο αφορά τις υπηρεσίες του facebook, έναντι του 6,93% του youtube.

* Έχει αποκλειστεί περιοδικά σε διάφορες χώρες όπως στο Πακιστάν, στη Συρία, στο Βιετνάμ, στο Ιράν, στο Ουζμπεκιστάν, στη Σαουδική Αραβία και στο Μπαγκλαντές.

* Τον Απρίλιο του 2010 διακωμωδήθηκε από την  αμερικανική σειρά κινουμένων σχεδίων, South Park. Δείτε ενα απόσπασμα.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr