Αυτός ο «σεφ» φτιάχνει 3D-printed κοτόπουλο και το μαγειρεύει με ακρίβεια λέιζερ

Αυτός ο «σεφ» φτιάχνει 3D printed κοτόπουλο και το μαγειρεύει με ακρίβεια λέιζερ Facebook Twitter
0

Ξεχάστε κατασκευές όπως σπίτια και γέφυρες ή έναν του Δαβίδ του Μικελάντζελο μέσω 3D εκτυπωτή- μόλις έφτασε το πρώτο 3D printed κοτόπουλο και μαγειρεύεται ταυτόχρονα μέσω λέιζερ.

Ο «σεφ» έρχεται με την μορφή ενός μηχανήματος εξοπλισμένου κατάλληλα ώστε να προχωρά σε 3D εκτύπωση του κρέατος πριν περάσει σε «μαγείρεμα ακριβείας» μέσω λέιζερ.

Η ομάδα επιστημόνων του Columbia University στη Νέα Υόρκη είχε ταΐσει το μηχάνημα με ένα μίγμα πουρέ κοτόπουλου, που στη συνέχεια μετατράπηκε στα κομμάτια που μαγειρεύτηκαν. Σε κάθε περίπτωση, το κοτόπουλου δεν δημιουργήθηκε από το πουθενά και είναι κάτι ανέφικτο μελλοντικά, εξηγούν. 

Αυτός ο «σεφ» φτιάχνει 3D printed κοτόπουλο και το μαγειρεύει με ακρίβεια λέιζερ Facebook Twitter
Μαγείρεμα μέσω λέιζερ σε εξέλιξη. Φωτογραφία: YouTube

Σε σχετική δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό Science of Food, η ομάδα τονίζει πως η βασική πρόκληση που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ήταν ο έλεγχος της παροχής ενέργειας κατά το μαγείρεμα.

Και εδώ έρχεται το λέιζερ, που επέτρεψε μια ακριβή, εύκολα ελεγχόμενη ποσότητα θερμικής ενέργειας κατευθείαν εκεί που χρειαζόταν στο κοτόπουλο, ενώ μπορεί ακόμη και να κόψει τη συσκευασία για να το μαγειρέψει μέσα στο πακέτο του.

Η ομάδα διαπίστωσε ότι τα υπέρυθρα λέιζερ «ροδίζουν» το φαγητό «πιο αποτελεσματικά» από τα μπλε, αλλά τα δεύτερα ήταν καλύτερα στο μαγείρεμα του κρέατος εσωτερικά.

Πιστεύεται ότι αυτή η τεχνολογία «σεφ» θα «επιτρέψει πιο δημιουργικό σχεδιασμό φαγητού» επιτρέποντας στους χρήστες του να προσαρμόζουν τα γεύματα και το μαγείρεμά τους σε μεγαλύτερο βαθμό.

Αυτός ο «σεφ» φτιάχνει 3D printed κοτόπουλο και το μαγειρεύει με ακρίβεια λέιζερ Facebook Twitter
Στήθος κοτόπουλου μαγειρεμένο με υπέρυθρα και μπλε λέιζερ. Φωτογραφία: YouTube

Σύμφωνα με την Ars Technica, το ανακατασκευασμένο κομμάτι κοτόπουλου διαπιστώθηκε ότι διατηρούσε περισσότερη υγρασία και συρρικνώθηκε λιγότερο κατά το μαγείρεμα από το κοτόπουλο που μαγειρεύεται κανονικά.

Σε μια από τις μικρότερες ίσως γευσιγνωσίες παγκοσμίως, το δίδυμο που συμμετείχε αποφάσισε ότι το 3D-printed κοτόπουλο, μαγειρεμένο με λέιζερ ήταν καλύτερο από το συμβατικά προετοιμασμένο. Αυτό συνέβη ακόμη και παρά το γεγονός ότι μπορούσαν να καταλάβουν τη γεύση μετάλλου λόγω του λέιζερ στη διάρκεια του μαγειρέματος.

Όπως φαίνεται, παραπέμπει λίγο στη μυρωδιά που έχουν τα σφραγίσματα στον οδοντίατρο. «Μια λίγο βιομηχανική μυρωδιά. Κάτι που δεν έχεις με το κανονικό κοτόπουλο», είπαν οι ερευνητές. 

Δείτε το βίντεο:

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη αυξάνει τις κυβερνοεπιθέσεις και η Ευρώπη είναι από τα πιο ευάλωτα «θύματα» - Ο λόγος

Τech & Science / Η τεχνητή νοημοσύνη αυξάνει τις κυβερνοεπιθέσεις και η Ευρώπη είναι από τα πιο ευάλωτα «θύματα» - Ο λόγος

Η τεχνητή νοημοσύνη καθοδηγεί τις κυβερνοεπιθέσεις και χρησιμοποιείται από χάκερ για να παραβιάσουν την ασφάλεια σε διάφορα επίπεδα και να διαδώσουν τις επιθέσεις μέσω πολλών παρόχων διαδικτύου (IP) ώστε να αποφευχθεί η ανίχνευση
LIFO NEWSROOM
«Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε πόσο παράξενος ήταν»: O δεινόσαυρος Spicomellus αποκαλύπτεται ακόμη πιο αλλόκοτος

Τech & Science / Ο «παράξενος» δεινόσαυρος Spicomellus αποκαλύπτεται ακόμη πιο αλλόκοτος

Σε κάθε πλευρά του σώματός του υπήρχαν αγκάθια μήκους περίπου 30 εκατοστών, ενσωματωμένα στα πλευρά, χαρακτηριστικό που δεν έχει καταγραφεί ποτέ σε κανένα άλλο σπονδυλωτό, ζωντανό ή εξαφανισμένο
LIFO NEWSROOM
Θανατηφόρο βακτήριο «χτυπάει» Νέα Υόρκη: Τι είναι η νόσος των Λεγεωνάριων και γιατί ανησυχούν οι ειδικοί

Τech & Science / Θανατηφόρο βακτήριο «χτυπάει» Νέα Υόρκη: Τι είναι η νόσος των Λεγεωνάριων και γιατί ανησυχούν οι ειδικοί

Έξαρση της νόσου των Λεγεωνάριων στο Χάρλεμ με έξι νεκρούς και πάνω από 100 κρούσματα - Πώς οι επιστήμονες ερευνούν δεκάδες πύργους ψύξης στη Νέα Υόρκη για να εντοπίσουν τη θανατηφόρα πηγή του βακτηρίου
LIFO NEWSROOM
Mounjaro: Βρετανοί ξεσπούν για την αύξηση στην τιμή - «Ντροπή, ήταν σαν μαγικό φίλτρο και τώρα το χάνω»

Τech & Science / Mounjaro: Βρετανοί ξεσπούν για την αύξηση στην τιμή - «Ντροπή, ήταν σαν μαγικό φίλτρο και τώρα το χάνω»

Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται ότι δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το φάρμακο, με τους ίδιους να ανησυχούν για την ψυχική και σωματική τους υγεία
LIFO NEWSROOM
Νέα έρευνα: Επιστήμονες λένε ότι βρήκαν τον κρυφό «διακόπτη» που κάνει το λίπος να καίει θερμίδες

Τech & Science / Νέα έρευνα: Επιστήμονες λένε ότι βρήκαν τον κρυφό «διακόπτη» για απώλεια βάρους

Η μελέτη δεν περιελάμβανε ανθρώπους - Προηγούμενη έρευνα έχει υπονοήσει ότι ένα συγκεκριμένο αμινοξύ μπορεί να είναι ένας παράγοντας αλλά μέχρι τώρα ο ρόλος του δεν ήταν σαφής
LIFO NEWSROOM