Ανθρωποειδές ρομπότ «έρχεται» και στα ελληνικά σχολεία

Ανθρωποειδές ρομπότ «έρχεται» και στα ελληνικά σχολεία Facebook Twitter
SoftBank Robotics Europe/Facebook
0

Tο ανθρωποειδές ρομπότ ΝΑΟ, που σχεδιάστηκε από τη SoftBank Robotics και έχει ήδη καθιερωθεί διεθνώς στους τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας διαθέτει στην ελληνική αγορά η Mobile Technology.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σχολεία, εκπαιδευτικοί φορείς και πανεπιστημιακά ιδρύματα μπορούν να αποκτήσουν από τη Mobile Technology όχι μόνο το ΝΑΟ έκτης γενιάς, αλλά και τη συνοδευτική εφαρμογή λογισμικού που θα ανταποκρίνεται στις εξειδικευμένες ανάγκες διδασκαλίας τους.

Το ανθρωποειδές ρομπότ ΝΑΟ, έχει ύψος 58 εκατοστά και δυνατότητα περιστροφής 25 μοιρών, για να κινείται και να χορεύει με μεγάλη ευελιξία. Είναι εξοπλισμένο με μικρόφωνα, ηχεία, δύο κάμερες και πληθώρα αισθητήρων, με αποτέλεσμα να αναγνωρίζει πρόσωπα/αντικείμενα και να επικοινωνεί σε 20 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και ελληνικά.

Το ρομπότ μπορεί να αξιοποιηθεί στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων, από το δημοτικό έως και το πανεπιστήμιο, είτε ως μέσο για να εξασκηθούν οι μαθητές στον προγραμματισμό, είτε και ως «βοηθός διδασκαλίας», κάνοντας πιο ελκυστικό το περιεχόμενο διδασκαλίας.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην σχετική ανακοίνωση, περιλαμβάνει δική του πλατφόρμα λογισμικού καθώς και τη δική του διδακτέα ύλη με τα αντίστοιχα βιβλία. το ρομπότ επιτρέπει την κατανόηση περίπλοκων επιστημών, όπως είναι η μηχανική, η φυσική, ο προγραμματισμός κ.ά. με τρόπο διασκεδαστικό, επίσης ενθαρρύνει την ομαδική εργασία και την ενεργή συμμετοχή ενώ ενδείκνυται για την υλοποίηση προγραμμάτων εξατομικευμένης εκπαίδευσης (IEP- Individualized Education Program) που απευθύνονται σε μαθητές με συμπεριφορικές διαταραχές, αυτισμό κ.ά.


Επιπρόσθετα, το ρομπότ ΝΑΟ, αναφέρεται στην ανακοίνωση, συνιστά ιδανική λύση για τα εκπαιδευτικά προγράμματα STEM και σε συνδυασμό με τη διδακτέα ύλη STEMBIOTICS, δίνει στους μαθητές τη δυνατότητα να κατανοήσουν εις βάθος τις αρχές του STEM και να αναπτύξουν τις αντίστοιχες δεξιότητες.

Η Mobile Technology αποτελεί Preferred Solution Partner της SoftBank Robotics και η συνεργασία τους ξεκίνησε το 2018, όταν η ελληνική εταιρεία προώθησε το ρομπότ Pepper για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς η κλιματική κρίση απειλεί τον εγκέφαλο: Οι επιπτώσεις της ζέστης σε νευρολογικές παθήσεις

Τech & Science / Πώς η κλιματική κρίση απειλεί τον εγκέφαλο: Οι επιπτώσεις της ζέστης σε νευρολογικές παθήσεις

Η ακραία ζέστη λόγω της κλιματικής αλλαγής επιδεινώνει νευρολογικές παθήσεις όπως η επιληψία, η άνοια και τα εγκεφαλικά - Τι αποκαλύπτουν επιστήμονες για τον «καυτό εγκέφαλο» και τις νέες προκλήσεις που έρχονται
LIFO NEWSROOM
Καινοτόμος ανοσοθεραπεία κατά του καρκίνου του πνεύμονα, με ελληνική σφραγίδα

Τech & Science / Καινοτόμος ανοσοθεραπεία κατά του καρκίνου του πνεύμονα, με ελληνική σφραγίδα

Τα ευρήματα ανοίγουν νέους θεραπευτικούς δρόμους απέναντι στον μικροκυτταρικό καρκίνο που αποτελεί μια επιθετική μορφή καρκίνου του πνεύμονα, η οποία ευθύνεται για το 15-20% των νέων διαγνώσεων στη χώρα μας και παγκόσμια
LIFO NEWSROOM
Το νέο βραχιόλι της Meta «διαβάζει» τις κινήσεις των μυών και σου επιτρέπει να πληκτρολογείς χωρίς οθόνη

Τech & Science / Το νέο βραχιόλι της Meta «διαβάζει» τις κινήσεις των μυών και σου επιτρέπει να πληκτρολογείς χωρίς οθόνη

Χωρίς να αγγίζεις πληκτρολόγιο ή οθόνη, μόνο με μικροσκοπικές κινήσεις των μυών στον καρπό, η Meta υπόσχεται έναν νέο τρόπο επικοινωνίας με την τεχνολογία — βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη και τη δύναμη της πρόθεσης
LIFO NEWSROOM
Η θέα ενός προσώπου με σημάδια ίωσης ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό μας, σύμφωνα με νέα έρευνα

Τech & Science / Η θέα ενός προσώπου με σημάδια ίωσης ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό μας, σύμφωνα με νέα έρευνα

Η πρώτη αίσθηση του κινδύνου μπορεί να είναι αρκετή: επιστήμονες δείχνουν ότι ακόμη και μια ψηφιακή προσομοίωση ενός «μολυσματικού» προσώπου αρκεί για να κινητοποιήσει την άμυνα του οργανισμού μας
LIFO NEWSROOM