Αναγνώριση φλέβας: η νέα μέθοδος ανάληψης μετρητών

Αναγνώριση φλέβας: η νέα μέθοδος ανάληψης μετρητών Facebook Twitter
1

Οι κάρτες ανάληψης μετρητών πιθανόν σε λίγο καιρό να αποτελούν μια παρωχημένη μέθοδο συναλλαγής με τα μηχανήματα ATM των τραπεζών, και αυτό θα οφείλεται σε μια νέα τεχνολογία, ονόματι VEIN ID, που 'διαβάζει', μέσω υπερύθρων, το σχηματισμό των φλεβών στο δάκτυλο του χρήστη.

Τα νέα μηχανήματα ATM με τους 'σαρωτές φλέβας', θα κάνουν φέτος το πανευρωπαϊκό τους ντεμπούτο στην Πολωνία, όπου και πρόκειται να εγκατασταθούν 2.000 μηχανήματα με τη νέα τεχνολογία σε τράπεζες, σούπερ μάρκετ και εμπορικά κέντρα της χώρας. Το λανσάρισμα της νέας μεθόδου ανάληψης μετρητών, θα υποστηριχθεί με μια διαφημιστική καμπάνια που θα έχει ως κεντρικό της μήνυμα τη φράση "μετρητά με το δάκτυλο".

Η εταιρεία Hitachi, που βρίσκεται πίσω από τα νέα μηχανήματα ATM με το σύστημα αναγνώρισης φλεβών, τα οποία λειτουργούν ήδη με επιτυχία στην Ιαπωνία, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να διαβάζει το δακτυλικό αποτύπωμα του κάθε χρήστη, αλλά τους σχηματισμούς των φλεβών κάτω από το δέρμα, οι οποίοι αποτελούν την "ασφαλή ταυτότητα κάθε χρήστη". Οι φλεβικοί σχηματισμοί, προσθέτει η εταιρεία, αποτελούν μια ασφαλέστερη μέθοδο ταυτοποίησης, αφού παραμένουν σταθεροί σε ολόκληρη τη ζωή ενός ατόμου.

O τρόπος λειτουργίας του 'αναγνώστη φλεβών

Για να λειτουργήσει η νέα μέθοδος οι χρήστες θα πρέπει να έχουν καταχωρήσει μια "ακτινογραφία" του δακτύλου τους στο αρχείο της τράπεζας με την οποία συνεργάζονται. Ειδικοί αναφέρουν πάντως, ότι η νέα τεχνολογία εγείρει ηθικά ζητήματα, ιδίως λόγω της καταχώρησης βιομετρικών δεδομένων των πελατών τους.

[GUARDIAN]

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια