Άλεξ Τζόουνς: Η Google απαγόρευσε την εφαρμογή του συνωμοσιολόγου λόγω βίντεο για τον κορωνοϊό

Άλεξ Τζόουνς: Η Google απαγόρευσε την εφαρμογή του συνωμοσιολόγου λόγω βίντεο για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Η Google αφαίρεσε την εφαρμογή του Infowars για Android, από το Play Store της, ένα από τα τελευταία «προπύργια» του συνωμοσιολόγου Άλεξ Τζόουνς, έπειτα από βίντεο για τον κορωνοϊό.

Η απόφαση ελήφθη στον απόηχο βίντεο που δημοσιεύθηκε στην εφαρμογή Infowars την προηγούμενη εβδομάδα, στο οποίο- σύμφωνα με το WIRED- ο Τζόουνς αμφισβητούσε την ανάγκη για κοινωνικές αποστάσεις και επιβολή καραντίνας, στο πλαίσιο της προσπάθεια να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Περισσότεροι από 100.000 είχαν κατεβάσει τη συγκεκριμένη εφαρμογή σύμφωνα με τα στοιχεία του Google Play, ενώ είχε επισημανθεί ως ασφαλής για χρήστες από 10 ετών και πάνω. Η εφαρμογή Infowars πωλούσε προϊόντα όπως συμπληρώματα και πρωτεΐνη σε σκόνη, μετέδιδε ζωντανά το «The Alex Jones Show» και αναρτούσε βίντεο και άρθρα από τον συνωμοσιολόγο και άλλους.

«Τώρα περισσότερο από ποτέ, η καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στο Play Store είναι κορυφαία προτεραιότητα για την ομάδα. Όταν βρίσκουμε εφαρμογές που παραβιάζουν την πολιτική μας, διανέμοντας παραπλανητικές ή επιβλαβείς πληροφορίες, τις αφαιρούμε», δήλωσε στο WIRED εκπρόσωπος της Google.

Έτσι η Google προστίθεται στη λίστα των γιγάντων της τεχνολογίας που έχουν μπλοκάρει ή απαγορεύσει περιεχόμενο του Infowars. Το YouTube τερμάτισε το κανάλι του Άλεξ Τζόουνς τον Αύγουστο του 2018.

Το Facebook αρχικά διέγραψε σελίδες που σχετίζονταν με τον συνωμοσιολόγο και στη συνέχεια τον Μάιο του 2019 επέβαλε πλήρη απαγόρευση στον Τζόουνς και το περιεχόμενο του Infowars. Το Twitter επίσης έχει διαγράψει τους λογαριασμούς που σχετίζονται με το Infowars από τον Σεπτέμβριο του 2018, ενώ το App Store της Apple την ίδια χρονιά απαγόρευσε τη σχετική εφαρμογή.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

8χρονη υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού, χωρίς κίνδυνο απορρίψης του μοσχεύματος

Τech & Science / 8χρονη υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού, χωρίς κίνδυνο απορρίψης του μοσχεύματος

Το επίτευγμα θεωρειται πραγματικά επαναστατικό και η 8χρονη Αντίτι είναι το πρώτο παιδί στο Ηνωμένο Βασίλειο που υποβλήθηκε με επιτυχία σε αυτή την ειδικού τύπου μεταμόσχευση
NEWSROOM
Δημήτρης Νανόπουλος: «Το τέλος της Γης δεν είναι μακριά»

Τech & Science / Δημήτρης Νανόπουλος: «Το τέλος της Γης δεν είναι μακριά»

Ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός και θεωρητικός φυσικός σχολιάζει τις ανακοινώσεις της NASA για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής και υποστηρίζει ότι έχει έρθει η στιγμή να προετοιμαστούμε για τη μετοίκηση της ανθρωπότητας σε άλλους πλανήτες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ