Το Twitter αποκλείει οριστικά και αμετάκλητα τον συνωμοσιολόγο Άλεξ Τζόουνς

Το Twitter αποκλείει οριστικά και αμετάκλητα τον συνωμοσιολόγο Άλεξ Τζόουνς Facebook Twitter
EPA
0

Το Twitter απέκλεισε οριστικά τον συνωμοσιολόγο Άλεξ Τζόουνς και τον λογαριασμό της ιστοσελίδας του Infowars από την ηλεκτρονική του πλατφόρμα. 

Στις αρχές Αυγούστου, το YouTube, το Facebook, το Spotify και η Apple διέγραψαν και απαγόρευσαν το υλικό του Τζόουνς και, έναν μήνα μετά, το Twitter λαμβάνει τώρα την ίδια απόφαση, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη. 

«Προχωρήσαμε στην σχετική ενέργεια εξαιτίας νέων αναφορών για tweet και βίντεο που αναρτήθηκαν χθες και παραβίαζαν τους κανονισμούς μας για κακοποιητική συμπεριφορά», ανακοίνωσε η εταιρεία, επισημαίνοντας πως οι λογαριασμοί του Τζόουνς και του Infowars είχαν ιστορικό παρόμοιων παραβιάσεων. 

«Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε τις αναφορές που λαμβάνουμε αναφορικά και με άλλους λογαριασμούς που ενδεχομένως σχετίζονται με τον Άλεξ Τζόουνς και το Infowars, και θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα αν καταγγελθεί περιεχόμενο που παραβιάζει τους κανονισμούς μας ή αν γίνει απόπειρα δράσης, μέσω άλλων λογαριασμών, ώστε να παρακαμφθεί ο αποκλεισμός», προσθέτει το Twitter. 

Η εταιρεία δεν συνηθίζει να σχολιάζει τη λήψη μέτρων απέναντι σε μεμονωμένους λογαριασμούς αλλά, όπως εξηγούν οι υπεύθυνοι, ήθελαν να είναι ανοικτοί για την δράση που ανέλαβαν στην συγκεκριμένη περίπτωση, εξαιτίας του ευρύτατου ενδιαφέροντος που προσέλκυσε η υπόθεση του Τζόουνς. 

Οι δύο λογαριασμοί που αποκλείστηκαν, είχαν αθροιστικά περίπου 1,3 εκατομμύρια ακολούθους. 

Η απόφαση του Twitter έρχεται μόλις μία ημέρα μετά την κατάθεση του CEO της πλατφόρμας, Τζακ Ντόρσι, στη Γερουσία, αναφορικά με την αντιμετώπιση της προπαγάνδας και των ψευδών ειδήσεων στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες. 

Ο 44χρονος Τζόουνς έγινε ευρέως γνωστός από τις αναπόδεικτες θεωρίας συνωμοσίας που διέδιδε, όπως αυτή για την περίπτωση του μακελειού στο δημοτικό σχολείο του Sandy Hook, το 2012. 

Στις 14 Δεκεμβρίου εκείνου του έτους, 26 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 20 παιδιά ηλικίας 6 έως 7 ετών, σκοτώθηκαν όταν ένας νεαρός ένοπλος, ο Άνταμ Λάνζα, εισέβαλε και άνοιξε πυρ. Ο δράστης στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ο Τζόουνς έχει κατ' επανάληψη υποστηρίξει, τόσο στον ιστότοπο Infowars όσο και στις ραδιοφωνικές του εκπομπές και σε βίντεο στο YouTube, ότι η σφαγή ήταν σκηνοθετημένη και ψεύτικη, και ότι οι γονείς των παιδιών ήταν στην πραγματικότητα ήταν ηθοποιοί.

Τελικά, έξι οικογένειες παιδιών και δασκάλων που σκοτώθηκαν σε εκείνη τη σφαγή προσέφυγαν στη δικαιοσύνη εναντίον του/

Στις 15 Αυγούστου, ο λογαριασμός του Τζόουνς στο Twitter είχε τεθεί προσωρινά εκτός λειτουργίας αλλά τώρα ο ηλεκτρονικός κολοσσός αποφάσισε τον μόνιμο αποκλεισμό του. 

Μία ανάλυση των New York Times, αυτή την εβδομάδα, κατέδειξε πως το κοινό του Τζόουνς μειώθηκε σημαντικά, μετά τον αποκλεισμό του από τις δημοφιλέστερες ηλεκτρονικές πλατφόρμες του πλανήτη. 

Με πληροφορίες από Guardian

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM