Το 1ο Ιδιωτικό Δίκτυο Κινητής στην Ελλάδα οδηγεί τον Εμπορικό Λιμένα Πειραιά στο μέλλον

Το 1ο Ιδιωτικό Δίκτυο Κινητής στην Ελλάδα οδηγεί τον Εμπορικό Λιμένα Πειραιά στο μέλλον Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί προτεραιότητα και ανάγκη όλων των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα όμως εκείνων που διαδραματίζουν έναν ρόλο στρατηγικής σημασίας στην οικονομία και έχουν έναν ευρύτερο αντίκτυπο στην ανάπτυξη.

Πολύ περισσότερο σήμερα που ο ανταγωνισμός είναι παγκόσμιος, η αγορά μιλάει «ψηφιακά» και οι προκλήσεις για τις επιχειρήσεις αλλά και την κοινωνία είναι πολλές και μάλιστα, όπως είδαμε τον τελευταίο χρόνο, οι συνθήκες είναι απρόβλεπτες. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι πρόθυμες να επενδύσουν στρατηγικά στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό, υιοθετώντας σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις που θα τις προετοιμάσουν για το μέλλον.

Η ανάγκη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Εμπορικού Λιμένα Πειραιά

Ο Εμπορικός Λιμένας Πειραιά, ο πρώτος στη Μεσόγειο σε tonnage διακινούμενων εμπορευματοκιβωτίων κι ένας από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη, αναπτύσσεται δυναμικά, έχοντας καταφέρει να γίνει σημαντικός κόμβος διαμεταφοράς, αλλά και ιδανική είσοδος και έξοδος εμπορευμάτων από και προς την Ευρωπαϊκή ήπειρο, εξυπηρετώντας καθημερινά τις μεγαλύτερες διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες.

Στοχεύοντας στην αύξηση της λειτουργικής αποδοτικότητάς του και στην εξοικονόμηση έστω και λίγων δευτερολέπτων ανά εκφόρτωση, ο Εμπορικός Λιμένας Πειραιά αναζήτησε μία ολοκληρωμένη ψηφιακή λύση που βελτιώνει τις τεχνολογικές υποδομές, αυτοματοποιεί τις λειτουργίες του και εξασφαλίζει την αδιάλειπτη ροή των εργασιών, μειώνοντας ταυτόχρονα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Για να το πετύχει αυτό χρειαζόταν έναν συνεργάτη με εμπειρία στις ψηφιακές τεχνολογίες.

Η πρωτοποριακή λύση ΜPN της Vodafone Ελλάδος 

To Vodafone Business, διαθέτοντας μεγάλη διεθνή εμπειρία σε πρωτοπόρες ψηφιακές λύσεις για επιχειρήσεις και ανταποκρινόμενη στις υψηλές απαιτήσεις του Εμπορικού Λιμένα Πειραιά, σχεδίασε, κατασκεύασε, και παρέδωσε σε χρήση, μέσα σε μόλις τρεις μήνες, το πρώτο ιδιωτικό mobile δίκτυο (MPN-Mobile Private Network) στην Ελλάδα, που σηματοδότησε μία ιστορική στιγμή, καθώς είναι η πρώτη φορά που μία επιχείρηση στη χώρα μας αξιοποιεί δίκτυο κινητής τηλεφωνίας καθαρά για ιδιωτική χρήση.

Το 1ο Ιδιωτικό Δίκτυο Κινητής στην Ελλάδα οδηγεί τον Εμπορικό Λιμένα Πειραιά στο μέλλον Facebook Twitter

Το νέο ιδιωτικό δίκτυο που καλύπτει αποτελεσματικά τις σημερινές αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες της επιχείρησης, διασυνδέει όλα τα σημεία επαφής του λιμένος,  από τους χειριστές στις γερανογέφυρες μέχρι το κέντρο ελέγχου και περιλαμβάνει 11 ιδιωτικούς σταθμούς κινητής τηλεφωνίας, 2000 τερματικά και αισθητήρες, 2 Data Centers και 80 διασυνδέεις οπτικών ινών.

Το 1ο Ιδιωτικό Δίκτυο Κινητής στην Ελλάδα οδηγεί τον Εμπορικό Λιμένα Πειραιά στο μέλλον Facebook Twitter

Διαθέτει πολύ ισχυρό σήμα και εγγυημένη χωρητικότητα 2,7 Gbps που εξασφαλίζει την ασφαλή μεταφορά μεγάλου όγκου δεδομένων, ενώ χάρη στο τριπλό back up εξοπλισμού και συνδέσεων επιτυγχάνει την απρόσκοπτη λειτουργία των ψηφιακών εφαρμογών και υπηρεσιών Ιnternet of Things. Ήδη από τις πρώτες κιόλας ημέρες λειτουργίας του δικτύου, η αύξηση της αποδοτικότητας του Εμπορικού Λιμένα Πειραιά είναι σημαντική καθώς όλες οι εργασίες εκτελούνται ταχύτερα, χωρίς καθυστερήσεις ή διακοπές και με απόλυτη ασφάλεια. 

Mobile Private Networks: Ευέλικτα & Ασφαλή Ιδιωτικά Δίκτυα για επιχειρήσεις

Το σπουδαίο αυτό τεχνολογικό έργο μπορεί να βοηθήσει την ελληνική ναυτιλία – τον πιο εξωστρεφή κλάδο της Ελληνικής οικονομίας – να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο και να δημιουργήσει επιπρόσθετη αξία στη χώρα. Μάθετε περισσότερα για τα δίκτυα ΜPN, εδώ.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ