ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

US Open: Ο Μεντβέντεφ διέλυσε το όνειρο του Τζόκοβιτς νικώντας τον με 3-0 σετ - Η επέτειος γάμου και το «dead fish»

US Open: Ο Μεντβέντεφ διέλυσε το όνειρο του 4x4 του Τζόκοβιτς νικώντας τον με 3-0 σετ Facebook Twitter
Θριαμβευτής του US Open ο Ντανίλ Μεντβέντεφ - Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ
0

Τον πρώτο του major τίτλο κέρδισε ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, νικώντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του US Open και διαλύοντας το όνειρό του για κατάκτηση όλων των Grand Slam της σεζόν. 


Στον τελικό ο Τζόκοβιτς έκανε πολλά λάθη, τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο Μεντβέντεφ παίρνοντας το ματς με 3-0 (6-4,6-4,6-4) και πανηγυρίζοντας τον τίτλο του US Open.

Έτσι, ο ο 25χρονος έγινε πρώτος Ρώσος που κατακτά το US Open, μετά τον Μάρατ Σάφιν, που πήρε το τουρνουά στη Νέα Υόρκη πριν 21 χρόνια (2000).
 


«Σας ευχαριστώ παιδιά, δεν ήταν ένα εύκολο ταξίδι η κατάκτηση τέτοιου τίτλου» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Ρώσος, ευχαριστώντας οικογένεια, φίλους και ασφαλώς την ομάδα του. 


«Λυπάμαι για εσάς τους φιλάθλους και για εσένα, Νόβακ, ξέραμε τι μπορούσες να επιτύχεις. Όταν βλέπουμε τι έχεις πετύχει στην καριέρα σου... Μπορώ να το πω τώρα, αλλά για εμένα είσαι ο μεγαλύτερος παίκτης της Ιστορίας», δήλωσε αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Ρώσος τενίστας, αποθεώνοντας τον μεγάλο χαμένο. 

US Open: Ο Μεντβέντεφ διέλυσε το όνειρο του Τζόκοβιτς νικώντας τον με 3-0 σετ - Η επέτειος γάμου και το «dead fish» Facebook Twitter
Με τα τρόπαια στα χέρια ο νικητής του US Open και ο πρώτος της παγκόσμιας κατάταξης - Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ

Μάλιστα, εξήγησε και τον ιδιαίτερο πανηγυρισμό του με την πτώση του στο κορτ που πολλοί ερμήνευσαν απλώς ως αποτέλεσμα εξάντλησης: «Μόνο οι θρύλοι του Playstation θα καταλάβουν, αλλά ο πανηγυρισμός μου ήταν L2 + Left» ανέφερε μετά το ματς ο 25χρονος. 

«Μου αρέσει να παίζω FIFA. Μου αρέσει το PlayStation. Λέγεται dead fish celebration. Αν ξέρεις τον αντίπαλό σου όταν παίζεις FIFA, κάποιες φορές θα το κάνεις αυτό. Βάζεις γκολ, είσαι μπροστά με με 5-0 στο σκορ και κάνεις αυτό» πρόσθεσε. 
 

US Open: Ο Μεντβέντεφ διέλυσε το όνειρο του 4x4 του Τζόκοβιτς νικώντας τον με 3-0 σετ Facebook Twitter
Ο Μεντβέντεφ εξηγήθηκε για το «dead fish celebration» από το FIFA - Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ

Στις δηλώσεις του μετά το ματς, ευχαρίστησε τη σύζυγό του, Ντάρια εκφράζοντας την αγάπη του και γνωστοποιώντας πως ο τελικός ήταν την ημέρα της τρίτης επετείου γάμου τους. 
 

«Αν χάσω, πρέπει να βρω γρήγορα ένα δώρο. Οπότε, πρέπει να κερδίσω, σκέφτηκα πριν το ματς» είπε αστειεύομενος για το δώρο γάμου και καταχειροκροτούμενος από το κοινό. 
 

«Αν υπάρχει κάποιος που αξίζει έναν τίτλο Grand Slam αυτή τη στιγμή, αυτός είσαι εσύ. Μπράβο, θα υπάρξουν και άλλοι τίτλοι στο μέλλον, είμαι σίγουρος» σημειωσε ο μεγάλος χαμένος απευθυνόμενος στον αντίπαλό του. 

Ο 34χρονος Σέρβος, νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, έχει ήδη κερδίσει το Αυστραλιανό όπεν, το Ρολάν Γκαρός και το Γουίμπλετον φέτος και υπολειπόταν το αμερικανικό όπεν για να κατακτήσει ακόμη ένα ρεκόρ. Στην περίπτωση κατάκτησης του αμερικανικού τουρνουά, ο Νόλε θα έφτανε τους 21 Grand Slam τίτλους, καταφέρνοντας να ξεπεράσει τους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ -που έχουν από 20- ενώ θα γινόταν ο πρώτος τενίστες από το 1969 και τον Ροντ Λέιβερ που θα είχε κατακτήσει και τα τέσσερα Grand Slam της σεζόν. 


Με πληροφορίες από BBC/ESPN

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ