Οι προγραμματισμένες της εκδηλώσεις για την κλήρωση των ομίλων του Champions League και το γκαλά για τη βράβευση των κορυφαίων, δεν θα πραγματοποιηθούν τελικά στην Αθήνα, αλλά στη Νιόν, σύμφωνα με ανακοίνωση της UEFA.

 

Μετά από μια σειρά συνομιλιών με τις ελληνικές αρχές, η UEFA ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή της να μετεγκαταστήσει το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Club Football Season Kick-Off από την Αθήνα, στη Νιόν της Ελβετίας, την 1η και 2 Οκτωβρίου 2020, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η συνομοσπονδία.

 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τις κληρώσεις για το ομαδική φάση του UEFA Champions League και UEFA Europa League 2020-2021, καθώς και τα βραβεία στους καλύτερους παίκτες και προπονητές της σεζόν 2019/20.

 

«Παρά την παγκοσμίως αναγνωρισμένη αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 από τις ελληνικές αρχές, όλα τα μέρη συμφώνησαν ότι προτεραιότητα πρέπει να παραμείνει η δημόσια υγεία και ότι προς το παρόν δεν θα ήταν δυνατόν να διοργανωθεί μια εκδήλωση τέτοιου μεγέθους με επισκέπτες στην Αθήνα, καθώς θα παραβίαζε περιορισμούς δημόσιας υγείας και τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους.»

 

Οι εκδηλώσεις στην έδρα της UEFA στο Νιόν, οι οποίες θα μεταδοθούν σε όλο τον κόσμο, θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς εκπροσώπους των ομάδων ή μέσα ενημέρωσης, αλλά με νικητές βραβείων, ως εξής:

 

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου - 19:00 (ώρα Ελλάδος)

 

Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στις 19:00 (ώρα Ελλάδος) θα διεξαχθεί η κλήρωση των ομίλων του Champions League και τα βραβεία της σεζόν 2019-20 στη Νιόν της Ελβετίας κεκλεισμένων των θυρών, αλλά παρόντων των βραβευμένων.

 

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου - 13:00 (ώρα Ελλάδος)

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η κλήρωση για τους ομίλους του Europa League και θα απονεμηθεί το βραβείο του κορυφαίου παίκτη της περασμένης περιόδου.

 

«Η UEFA ευχαριστεί τις ελληνικές αρχές και το Πολιτιστικό Κέντρο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για το εξαιρετικό έργο και τη δέσμευσή τους στον προγραμματισμό της εκδήλωσης. Η UEFA ανυπομονεί να επιστρέψει στην Ελλάδα για ένα από τα μελλοντικά της γεγονότα τα επόμενα χρόνια.» καταλήγει η ανακοίνωση.