ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Τρέλα με τα αυτοκόλλητα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Αργεντινή- Έφτιαξαν μέχρι και εφαρμογή

Αυτοκόλλητα με ποδοσφαιριστές Facebook Twitter
0

Παιδιά, αλλά και ενήλικες, στην Αργεντινή έχουν «καταληφθεί» από μια νέα μανία: το κυνήγι των αυτοκόλλητων για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022. Και η «τρέλα» είναι τέτοια, που πολλά καταστήματα δεν έχουν απόθεμα για να πουλήσουν. 

Στη γενέτειρα των θρύλων του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα και Λιονέλ Μέσι, υπάρχουν πλέον επιγραφές έξω από καταστήματα που γράφουν «δεν υπάρχουν αυτοκόλλητα ή άλμπουμ», αναφορικά με εκείνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στο Κατάρ.  

Η «μόδα» αυτή έχει αποτελέσει έμπνευση όχι μόνο για memes και σατιρικές αναρτήσεις στα social media, αλλά και για τη δημιουργία μιας εφαρμογής. Αυτή επιτρέπει στον χρήστη να εντοπίσει πού μπορεί να αγοράσει τα πολυπόθητα αυτοκόλλητα. Και αυτά ξεπουλάνε μέσα σε ώρες. 

«Είναι εκνευριστικό να μην μπορείς να βρεις», λέει ο 38χρονος Exequiel Claverie, πατέρας τριών παιδιών. «Κάθε ημέρα που γυρίζω σπίτι τα παιδιά μου λένε “Μπαμπά, αγόρασες αυτοκόλλητα;”. Δεν υπάρχουν!», συμπληρώνει. 

Η προτεινόμενη τιμή ενός πακέτου με πέντε αυτοκόλλητα είναι 150 πέσος (περίπου ένα δολάριο), αλλά εξαιτίας των ελλείψεων το κόστος τους είναι διπλάσιο ή τριπλάσιο στις ανεπίσημες «αγορές», μεταξύ άλλων στο πάρκο Rivadavia του Μπουένος Άιρες. 

Η συμπλήρωση του άλμπουμ των 600 αυτοκόλλητων εκτιμάται ότι κοστίζει 20.000 πέσος, μεγάλο ποσό σε μια χώρα που είναι αντιμέτωπη με υψηλό πληθωρισμό και σοβαρή οικονομική κρίση. 

«Το πλήρες κόστος της συμπλήρωσης του άλμπουμ είναι μεγάλο. Όμως, στην πραγματικότητα σπάνια χρειάζεται να τα αγοράσεις όλα μόνος σου. Η γιαγιά ή η θεία πάντα σου δίνει ένα δώρο», σημειώνει ο 39χρονος Lucas Perrone, ενώ βάζει τα αυτοκόλλητα στο άλμπουμ των δύο παιδιών του. 

Με πληροφορίες Reuters

Αθλητισμός
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ