Τον Νοέμβριο ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας- Ανοίγουν οι εγγραφές, πώς θα διεξαχθεί

Τον Νοέμβριο ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας- Ανοίγουν οι εγγραφές, πώς θα διεξαχθεί Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε ότι με τα σημερινά δεδομένα ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας θα διεξαχθεί στις 7-8 Νοεμβρίου.

Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει τον μαραθώνιο δρόμο (8/11) όπως και τους αγώνες 5 χλμ. (8/11) και 10 χλμ. (7/11), αλλά η διεξαγωγή τους θα προσαρμοστεί στις ανάγκες της εποχής του κορωνοϊού. Έτσι, θα γίνουν δύο διαφορετικοί αγώνες μαραθωνίου δρόμου, με 5.000 δρομείς έκαστος και διαφορά μιας ώρας μεταξύ των εκκινήσεων.

Δύο διαφορετικοί αγώνες θα γίνουν τόσο σε ό,τι αφορά στα 10 χλμ., όσο και στα 5 χιλιόμετρα. Σε κάθε έναν από τους αγώνες θα μετάσχουν έως 5.000 δρομείς και επίσης θα υπάρχει διαφορά μίας ώρας μεταξύ των εκκινήσεων. Αντίθετα, φέτος αποφάσισε να μην διεξαχθούν οι αγώνες Παιδιών και ο Αγώνας Special Olympics Hellas που γίνονται στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Ανοίγουν οι εγγραφές

Οι εγγραφές για τη διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας 2020 θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 03 Ιουλίου 2020 και ώρα 12.00, και θα γίνονται αποκλειστικά και μόνο μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης. Οι διαθέσιμες εγγραφές σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή διοργάνωση θα είναι κατά πολύ μειωμένες, λόγω των νέων όρων διεξαγωγής.

«Ο αγώνας θα είναι αυτή τη χρονιά πολύ διαφορετικός και πολύ σημαντικός», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος. «Πολύ διαφορετικός, αφού η τήρηση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου, επιβάλλει λιγότερους δρομείς, περισσότερες εκκινήσεις, τήρηση αποστάσεων, σχολαστικά μέτρα προστασίας σε κάθε διαδικασία και κάθε βήμα του», τόνισε, ενώ αναφερόμενος στη σημασία του φετινού αγώνα συμπλήρωσε: «Στην Ελλάδα, όπου γεννήθηκε ο Μαραθώνιος και όπου το 1896 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, το 2020 θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος μεγάλος Μαραθώνιος μετά την πανδημία. Εδώ, που έγινε η εκκίνηση του Μαραθωνίου, θα γίνει και η επανεκκίνηση του».

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ