Στις 20 Σεπτεμβρίου ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας- Οι αλλαγές στη διεξαγωγή του

Στις 20 Σεπτεμβρίου ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας- Οι αλλαγές στη διεξαγωγή του Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στις 20 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας, που είχε αναβληθεί, προσαρμοσμένος στις ανάγκες της εποχής του κορωνοϊού.

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο για τη διεξαγωγή αγώνων δρόμου εκτός σταδίου- που έχει εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή της ΓΓΑ- θα αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία η ομοσπονδία και ο δήμος Αθηναίων θα προχωρήσουν στη διοργάνωση του φετινού Ημιμαραθωνίου, στις 20 Σεπτεμβρίου.

Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει, πέρα από τον Ημιμαραθώνιο και αγώνα δρόμου 5 χλμ., ενώ αποφασίστηκε φέτος να μην πραγματοποιηθεί ο αγώνας 3 χλμ., ούτε ο αγώνας παιδιών και ΑμεΑ 1.000 μ., για λόγους που σχετίζονται με την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Τόσο στον Ημιμαραθώνιο όσο και στον αγώνα 5 χλμ. θα μετάσχουν όλοι οι δρομείς που είχαν υποβάλει και επιβεβαιώσει την εγγραφή τους έως τις 9 Μαρτίου. Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα ξεπεράσει τους 5.000 δρομείς στον ημιμαραθώνιο, ενώ θα γίνουν δύο επιμέρους αγώνες 5 χλμ., με 4.000 δρομείς ο καθένας.

Για να τηρηθούν όλα τα κριτήρια ασφαλείας και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, η ώρα εκκίνησης του Ημιμαραθωνίου Δρόμου ορίζεται στις 07.30πμ. και των αγώνων 5 χλμ. στις 11:15 και 12:30.

Οι δρομείς θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά blocks εκκίνησης, με τρόπο τέτοιον ώστε να τηρείται η φυσική απόσταση του 1,5μ μεταξύ τους. Για τη διευκόλυνση των δρομέων, προχωρώντας σταδιακά προς την γραμμή/αψίδα της εκκίνησης και παίρνοντας θέση στο προς εκκίνηση block, θα καλούνται να πάρουν θέση στις ειδικές ενδείξεις που θα υπάρχουν στο έδαφος, δημιουργώντας σειρές των 9 ατόμων έκαστη. Κάθε σειρά θα ξεκινάει με χρονική απόσταση σε σχέση με την προηγούμενη, προκειμένου οι δρομείς της σειράς που προηγείται να έχουν διανύσει διάστημα περίπου 6-8 μέτρων. Επιπλέον, θα υπάρχει χρονική καθυστέρηση μεταξύ της εκκίνησης από block σε block.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αναρτήσεις για τους Μπακς εξαφανίστηκαν από τα social του Γιάννη - Φουντώνουν τα ερωτήματα για το μέλλον του

Αθλητισμός / Οι αναρτήσεις για τους Μπακς εξαφανίστηκαν από τα social του Γιάννη - Φουντώνουν τα ερωτήματα για το μέλλον του

Η κίνηση αυτή ήρθε σε μια περίοδο κατά την οποία το Μιλγουόκι βρίσκεται σε εμφανή αγωνιστική κρίση, έχοντας χάσει οκτώ από τα εννέα τελευταία παιχνίδια
LIFO NEWSROOM
Συγκινητική στιγμή στην Αρχαία Ολυμπία: Λύγισε η πρόεδρος της ΔΟΕ στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Αθλητισμός / Συγκινητική στιγμή στην Αρχαία Ολυμπία: Λύγισε η πρόεδρος της ΔΟΕ στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Κόβεντρι παρέμεινε φανερά συγκινημένη μέχρι το τέλος, υπογραμμίζοντας ότι η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί «το σημείο όπου ξεκινά κάθε φορά το ταξίδι της ειρήνης και της ενότητας»
LIFO NEWSROOM