Στις 20 Σεπτεμβρίου ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας- Οι αλλαγές στη διεξαγωγή του

Στις 20 Σεπτεμβρίου ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας- Οι αλλαγές στη διεξαγωγή του Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στις 20 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας, που είχε αναβληθεί, προσαρμοσμένος στις ανάγκες της εποχής του κορωνοϊού.

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο για τη διεξαγωγή αγώνων δρόμου εκτός σταδίου- που έχει εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή της ΓΓΑ- θα αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία η ομοσπονδία και ο δήμος Αθηναίων θα προχωρήσουν στη διοργάνωση του φετινού Ημιμαραθωνίου, στις 20 Σεπτεμβρίου.

Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει, πέρα από τον Ημιμαραθώνιο και αγώνα δρόμου 5 χλμ., ενώ αποφασίστηκε φέτος να μην πραγματοποιηθεί ο αγώνας 3 χλμ., ούτε ο αγώνας παιδιών και ΑμεΑ 1.000 μ., για λόγους που σχετίζονται με την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Τόσο στον Ημιμαραθώνιο όσο και στον αγώνα 5 χλμ. θα μετάσχουν όλοι οι δρομείς που είχαν υποβάλει και επιβεβαιώσει την εγγραφή τους έως τις 9 Μαρτίου. Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα ξεπεράσει τους 5.000 δρομείς στον ημιμαραθώνιο, ενώ θα γίνουν δύο επιμέρους αγώνες 5 χλμ., με 4.000 δρομείς ο καθένας.

Για να τηρηθούν όλα τα κριτήρια ασφαλείας και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, η ώρα εκκίνησης του Ημιμαραθωνίου Δρόμου ορίζεται στις 07.30πμ. και των αγώνων 5 χλμ. στις 11:15 και 12:30.

Οι δρομείς θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά blocks εκκίνησης, με τρόπο τέτοιον ώστε να τηρείται η φυσική απόσταση του 1,5μ μεταξύ τους. Για τη διευκόλυνση των δρομέων, προχωρώντας σταδιακά προς την γραμμή/αψίδα της εκκίνησης και παίρνοντας θέση στο προς εκκίνηση block, θα καλούνται να πάρουν θέση στις ειδικές ενδείξεις που θα υπάρχουν στο έδαφος, δημιουργώντας σειρές των 9 ατόμων έκαστη. Κάθε σειρά θα ξεκινάει με χρονική απόσταση σε σχέση με την προηγούμενη, προκειμένου οι δρομείς της σειράς που προηγείται να έχουν διανύσει διάστημα περίπου 6-8 μέτρων. Επιπλέον, θα υπάρχει χρονική καθυστέρηση μεταξύ της εκκίνησης από block σε block.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σικουάνα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σηκουάνα

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή, πρωταγωνίστησαν στην αρχή της τελετής έναρξης
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Λίγες ώρες πριν την Τελετή Έναρξης - Η Εθνική Μπάσκετ εδρεύει στη Λιλ όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του ομίλου της και βρίσκεται ήδη καθ' οδόν για Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη από την Έλενα Μπουζαλά

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Έλενα Μπουζαλά που έχει καλύψει ήδη τέσσερις διοργανώσεις και ετοιμάζεται για την πέμπτη απαντά σε όλες μας τις ερωτήσεις: τα all time classic αθλήματα, οι φετινές πιθανές ανατροπές, τα «σιγουράκια» της ελληνικής αποστολής, οι εκπλήξεις και πώς είναι τελικά να ζεις τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τόσο κοντά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ