Θρήνος στο ελληνικό πόλο: Νεκρός σε τροχαίο ο 21χρονος διεθνής Αδαμάντιος Μαντής

Θρήνος στο ελληνικό πόλο: Νεκρός σε τροχαίο ο 21χρονος διεθνής Αδαμάντιος Μαντής Facebook Twitter
0

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί το ελληνικό πόλο, μετά τον θάνατο του διεθνούς τερματοφύλακα Αδαμάντιου Μαντή που ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα. 

Ο 21χρονος τερματοφύλακας του Ναυτικού Ομίλου Χίου, είχε αγωνιστεί σε όλα τα τμήματα υποδομών των εθνικών ομάδων. Με την εθνική εφήβων, ο Μαντής είχε κατακτήσει σε ηλικία 17 ετών, το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο τουρνουά στο Μπακού. Εκείνη την εποχή ήταν «πορτιέρο» στη Γλυφάδα και θεωρούνταν ένα από τα μεγάλα ταλέντα της υδατοσφαίρισης. 

Θρήνος στο ελληνικό πόλο: Νεκρός σε τροχαίο ο 21χρονος διεθνής Αδαμάντιος Μαντής Facebook Twitter

Σύμφωνα με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, ο Μαντής ενεπλάκη σε τροχαίο τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο νέος αθλητής διακομίστηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο όπου τελικά υπέκυψε στα τραύματά του το πρωί.

Στη σύντομη πορεία του, είχε παίξει σε αρκετές ομάδες, μεταξύ των οποίων στη Γλυφάδα, στον Πανιώνιο, στο Παλαιό Φάληρο και στον Υδραϊκό. Μετά από αρκετές σεζόν ως αναπληρωματικός σε διάφορες ομάδες, το φετινό καλοκαίρι μεταγράφηκε στη Χίο και καθιερώθηκε ως βασικός. Μάλιστα, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη μοναδική ως τώρα νίκη του ΝΟΧ στο πρωτάθλημα, το 9-5 επί του ΠΑΟΚ στις 19/10.

Το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Χίου, σε έκτακτη συνεδρίασή του, εξέδωσε ψήφισμα όπου αποφασίστηκαν τα εξής:
1. Να παραστεί σύσσωμο στην Εξόδιο Ακολουθία
2. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στον επόμενο εντός έδρας αγώνα του ΝΟΧ
3. Να κυματίζει μεσίστια η σημαία στις εγκαταστάσεις του Ομίλου για 3 ημέρες
4. Να διαβιβαστούν δια του παρόντος ψηφίσματος τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δ.Σ. στην οικογένεια του εκλιπόντος
5. Να διατεθεί χρηματικό πόσο εις μνήμην του, στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»
6. Να δημοσιευθεί το παρών ψήφισμα στον τύπο.

Συγκλονισμένη από τον αδόκητο χαμό του Μαντή, δηλώνει και η διοίκηση του ΝΟΒ, απέναντι στον οποίο αγωνίστηκε χθες ο ΝΟΧ. «Η οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης είναι συγκλονισμένη από τον αδόκητο χαμό του ταλαντούχου αθλητή υδατοσφαίρισης Αδαμάντιου Μαντή του Ναυτικού Ομίλου Χίου, σε τροχαίο δυστύχημα σήμερα. Μόλις χτες παίζαμε μαζί του στο κολυμβητήριο του Ν.Ο.Β. για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος και είναι ασύλληπτο πώς αλλάζει η πραγματικότητα. Εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Αδαμάντιου».

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM