Τέταρτο κύμα κορωνοϊού στην Ιαπωνία: «Η ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων παραμένει επιλογή» λέει κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος

Τέταρτο κύμα κορωνοϊού στην Ιαπωνία: «Η ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων παραμένει επιλογή» λέει κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος Facebook Twitter
0

Ο Τοσιχίρο Νικάι, ο γενικός γραμματέας του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ΦΔΚ) στην Ιαπωνία, φέρεται να δήλωσε πως η ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων είναι μια επιλογή που μπορεί να εξεταστεί, αν η πανδημία κορωνοϊού επιδεινωθεί κατά πολύ.


Ενώ απομένουν πλέον λιγότερες από εκατό ημέρες για την τελετή έναρξης της διοργάνωσης, το κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος φέρεται να παραδέχτηκε πως αν η αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού καταδείξει πως «είναι αδύνατον» να διεξαχθούν οι Αγώνες, το σχέδιο θα πρέπει να εγκαταλειφθεί.

Όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, η δήλωση έγινε κατά διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που δεν έχει μεταδοθεί ακόμη.

Η Ιαπωνία είναι αντιμέτωπη με το «τέταρτο κύμα» της πανδημίας και την Τετάρτη καταγράφηκαν σε εθνική κλίμακα περισσότερα από 4.300 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Η νομαρχία Οσάκα αποτελεί το επίκεντρο της κρίσης και καταγράφει διαδοχικά ρεκόρ: μόλις χθες εντοπίστηκαν σε ένα 24ωρο 1.130 κρούσματα, αριθμός άνευ προηγουμένου.

Από το ξέσπασμα της πανδημίας, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, η Ιαπωνία έχει μετρήσει σχεδόν 9.500 νεκρούς από τη  νόσο COVID-19 επί συνόλου 510.000 καταγεγραμμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2. Παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα συνεχίζει τις εντατικές προετοιμασίες για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων με αυστηρά μέτρα προστασίας και κοινωνικής απόστασης και περιορισμούς για τους θεατές.

Τυπικά, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που αναβλήθηκαν πέρυσι, αρχίζουν την 23η Ιουλίου.

Δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν πως πολύ μικρό ποσοστό των Ιαπώνων τάσσεται υπέρ της κανονικής διεξαγωγής της διοργάνωσης εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας. Η φράση «ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων» είναι ανάμεσα στα κορυφαία trends του Twitter στη χώρα, με περισσότερες από 20.000 αναφορές.

Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων δεν απάντησε στις κρούσεις του πρακτορείου Reuters για κάποιο σχόλιο, και εξακολουθεί να επιμένει πως η αθλητική διοργάνωση θα διεξαχθεί «κανονικά και με ασφάλεια.»

Με πληροφορίες από Reuters

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM