Τένις: Έκτη η εθνική γυναικών στο Fed Cup

Τένις: Έκτη η εθνική γυναικών στο Fed Cup Facebook Twitter
ΑΠΕ
0

Την 6η θέση κατέλαβε η Εθνική ομάδα γυναικών του τένις, στην Α' κατηγορία της Eυρωασιατικής ζώνης του Fed Cup.

Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν στο Μπαθ της Αγγλίας και οι Ελληνίδες αθλήτριες εξασφάλισαν την παραμονή τους στην κατηγορία, παίρνοντας την 3η θέση του πρώτου ομίλου.

Captain της Ελληνικής Aποστολής ήταν ο Τάσος Μπαβέλας και στην ομάδα συμμετείχαν οι Μαρία Σάκκαρη, Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Άννα Αρκαδιανού.

Χτες η εθνική ομάδα νίκησε τη Σλοβενία ενώ σήμερα αντιμετώπισε σε αγώνα κατάταξης την Τουρκία, που κατέλαβε την 3η θέση στον 2ο όμιλο (η ελληνική ομάδα ηττήθηκε με 2-1).

Η ομάδα αναγκάστηκε να αγωνιστεί με πολλά προβλήματα: αρχικά η Δέσποινα Παπαμιχαήλ αντιμετώπισε την Ιπέκ Σοϊλού και τη νίκησε με 3-6, 6-2, 6-2.

Στη συνέχεια η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου τέθηκε απέναντι στην Μπερφού Τσενγκίζ. Όμως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ταλαιπωρούνταν, από χτες το βράδυ, με πυρετό και έτσι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει πριν ολοκληρωθεί το πρώτο σετ. 

Τένις: Έκτη η εθνική γυναικών στο Fed Cup Facebook Twitter

Μοιραία δεν μπορούσε να αγωνιστεί ούτε στο διπλό κι έτσι επιστρατεύθηκε αναγκαστικά η Άννα Αρκαδιανού, η οποία ήταν τραυματίας στον καρπό από το ματς με την Βρετανία.

Η 17χρονη τενίστρια μαζί με την Δέσποινα Παπαμιχαήλ, το πάλεψαν και στα δύο σετ όσο μπορούσαν με αντίπαλες τις Μπερφού Τζενγκίζ και Ιπέκ Οζ, αλλά έχασαν με 7-6(6) και 6-4.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ