Τέλος ο Καρίμ Μπενζεμά από τη Ρεάλ Μαδρίτης- Έπειτα από 14 χρόνια

Τέλος ο Καρίμ Μπενζεμά από τη Ρεάλ Μαδρίτης- Έπειτα από 14 χρόνια Facebook Twitter
0

Έπειτα από 14 χρόνια, που ήταν γεμάτα κατακτήσεις τροπαίων, ο Καρίμ Μπενζεμά βγάζει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. 

Η «βασίλισσα» ανακοίνωσε ότι ο 35χρονος Γάλλος επιθετικός αποχωρεί από τη Μαδρίτη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ο Καρίμ Μπενζεμά θα συνεχίσει την καριέρα του στη Σαουδική Αραβία και την Αλ Ιτιχάντ

Αρχικά, αναμενόταν ότι θα έμενε στη Ρεάλ Μαδρίτης για άλλη μία χρονιά μετά τη φετινή σεζόν, στην οποία ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Όμως η προσφορά που δέχθηκε- σύμφωνα με δημοσιεύματα ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ- από τη Σαουδική Αραβία τον έκανε να αλλάξει γνώμη για το μέλλον του και επέλεξε να μην ενεργοποιήσει τη ρήτρα ανανέωσης ενός χρόνου που είχε το συμβόλαιό του. Το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Al Ekhbariya της Σαουδικής Αραβίας μετέδωσε σήμερα πως ο Γάλλος ποδοσφαιριστής θα υπογράψει διετές συμβόλαιο με την Αλ Ιτιχάντ. 

Ρεάλ Μαδρίτης: Υπόδειγμα συμπεριφοράς και επαγγελματισμού ο Καρίμ Μπενζεμά 

«Ο Καρίμ Μπενζεμά υπήρξε υπόδειγμα συμπεριφοράς και επαγγελματισμού στη Ρεάλ Μαδρίτης και έχει εκπροσωπήσει τις αξίες του συλλόγου μας. Ο Καρίμ Μπενζεμά έχει κερδίσει το δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον του», ανέφερε η «βασίλισσα» στην ανακοίνωση που εξέδωσε. 

Οι φίλαθλοι σε όλο τον κόσμο «έχουν απολαύσει το μαγικό και μοναδικό ποδόσφαιρό του, που τον έχει κάνει έναν από τους μεγαλύτερους μύθους του συλλόγου μας και έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο», σημείωνε ακόμη η ανακοίνωση. 

«Η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι πάντα το σπίτι του και ευχόμαστε στον ίδιο και την οικογένειά του τα καλύτερα για αυτή τη νέα φάση της ζωής τους», κατέληγε η ανακοίνωση του συλλόγου.

Στα βήματα του Κριστιάνο Ρονάλντο

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, ο Καρίμ Μπενζεμά θα ακολουθήσει τα βήματα του Κριστιάνο Ρονάλντο. 

Ο πρώην συμπαίκτης του στη Ρεάλ Μαδρίτης υπέγραψε τον Δεκέμβριο συμβόλαιο που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια με την Αλ Νασρ της Σαουδικής Αραβίας. 

Ο Καρίμ Μπενζεμά πήγε στην Ρεάλ Μαδρίτης το 2009 και κατέκτησε 25 τρόπαια με την ομάδα, μεταξύ των οποίων πέντε φορές το Champions League και τέσσερις το πρωτάθλημα. Έχει πετύχει 353 γκολ σε 647 συμμετοχές, σε όλες τις διοργανώσεις. Μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει σκοράρει περισσότερες φορές με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.  

Η καλύτερη σεζόν του Γάλλου ήταν το 2021-22, όταν σκόραρε 44 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, βοηθώντας τη «βασίλισσα» να κατακτήσει τον 14ο ευρωπαϊκό τίτλο της, αλλά και το πρωτάθλημα. 

Με πληροφορίες από BBC, Guardian

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ