Τελικός Κυπέλλου: Κυπελλούχος ο Παναθηναϊκός με σκορ 1-0

Τελικός Κυπέλλου: Κυπελλούχος ο Παναθηναϊκός με σκορ 1-0 Facebook Twitter
0

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό του Βόλου, με σκορ 1-0.

Το γκολ που χάρισε στον Παναθηναϊκό το Κύπελλο και την έξοδο στην Ευρώπη για την επόμενη χρονιά, πέτυχε στο 98' του αγώνα ο Γιώργος Βαγιανίδης. 

Στον τελικό του κυπέλλου ποδοσφαίρου μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Άρη που διεξήχθη χωρίς την παρουσία φιλάθλων, δεν υπήρξε θέαμα, καθώς επρόκειτο για ένα ανιερό παιχνίδι, με κόκκινες κάρτες και για τις δύο ομάδες. Οι τρεις παίκτες που αποβλήθηκαν ήταν για τον Παναθηναϊκό ο Κώτσιρας στο 51' και για τον Άρη στο 65' ο Νταρίντα και στο 71' ο Ζιλ.

Ο Παναθηναϊκός πάντως, κατάφερε να νικήσει τον Άρη με 1-0 και να σηκώσει για 20ή φορά το τρόπαιο, παίρνοντας παράλληλα το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Europa League.

Είναι και η εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για τα προκριματικά του UEFA Europa League, καθώς οι δυο ομάδες απέτυχαν να βγουν στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος, τερματίζοντας στην τέταρτη και πέμπτη θέση της Super League, αντίστοιχα.

Τελικός Κυπέλλου: Οι Συνθέσεις Παναθηναϊκού και Άρη

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χρήστος Κόντης): Λοντίγκιν, Αράο, Γεντβάι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπακασέτας, Μπερνάρντ, Μαντσίνι, Ιωαννίδης. Στον πάγκο για τον Παναθηναϊκό βρίσκονται οι: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Ούγκο, Αϊτόρ, Μλαντένοβιτς, Γερεμέγεφ, Τζούρισιτς, Κάτρης, Κυριόπουλος.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Ζαν Ζουλ, Νταρίντα, Μανού Γκαρθία, Σουλεϊμάνοφ, Ζαμόρα, Μορόν. Οι αναπληρωματικοί του Άρη: Χουτεσιώτης, Φεράρι, Ανσαριφάρντ, Φετφατζίδης, Βερστράτε, Αγοραστός, Βέλεθ, Παναγίδης, Ρόουζ.

Τι λέει η ιστορία του Κυπέλλου για Παναθηναϊκό και Άρη

Η ιστορία με τελικούς ανάμεσα στις συγκεκριμένες ομάδες δεν έχει και πολλές σελίδες, καθώς μόλις δύο φορές έχουν βρεθεί αντιμέτωπες. Η πρώτη ήταν τον Ιούνιο του 1940 και συγκεκριμένα στις 2 Ιουνίου. Στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας οι «πράσινοι» κατάφεραν να κάνουν δικό τους το τρόπαιο επικρατώντας με 3-1 των «κίτρινων».

Έπρεπε να περάσουν όχι ένα και δύο, αλλά 70 χρόνια για να δούμε και πάλι σε τελικό Κυπέλλου τον Παναθηναϊκό και τον Άρη. Ο τελικός αυτός έγινε στο ΟΑΚΑ το 2010 με τους «πράσινους» να το κατακτούν και αυτό, επικρατώντας με 1-0 των «κιτρίνων».

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας για 31η φορά στην ιστορία του, έχοντας κατακτήσει την κούπα 19 φορές – με πιο πρόσφατη το 2022, με το 1-0 επί του ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Άρης φτάνει σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας για 10η συνολικά φορά. Ωστόσο, νικητής είχε φύγει μόνο μία φορά, το 1970. Η προηγούμενη συμμετοχή σε τελικό ήταν το 2010, όταν και είχε αντιμετωπίσει και πάλι τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ, έχοντας ηττηθεί με 1-0.

Πρωτη φορά γυναίκα διαιτητής σε Τελικό Κυπέλλου

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας θα διαιτητεύσει γυναίκα τον τελικό αγώνα της διοργάνωσης, καθώς η Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ ορίστηκε από την ΚΕΔ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Φραπάρ ήταν η πρώτη γυναίκα διαιτητής, η οποία διαιτήτευσε αγώνα τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών (στο Μουντιάλ του 2022 το Γερμανία – Κόστα Ρίκα), τελικό Κυπέλλου Γαλλίας, αρκετούς αγώνες στη Ligue 1, στο Champions League ανδρών και το Europa League ανδρών. Η Φραπάρ, που αναδείχθηκε καλύτερη διαιτητής στον κόσμο το 2019, το 2020, το 2021 και το 2022, μιλώντας αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε έκπληκτη για την επιλογή της από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

Διαιτητής: Στεφανί Φραπάρ (Γαλλία), Βοηθοί: Μίκαελ Μπερσεμπρού (Γαλλία), Στίβεν Τορεγκρόσα (Γαλλία), 4ος Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), VAR: Χαμίντ Γκεναουί (Γαλλία), AVAR: Κωνσταντίνος Ψάρρης (Ζακύνθου).

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Euro2024: Έσοδα 1 δισ. ευρώ από τον τουρισμό, σύμφωνα με το ινστιτούτο ifo

Αθλητισμός / Euro 2024: Έσοδα 1 δισ. ευρώ από τον τουρισμό, σύμφωνα με το ινστιτούτο ifo

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας αναμένει επίσης μια προσωρινή ανάκαμψη στους τομείς που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές μετά από πολύ υποτονικές πωλήσεις λιανικής φέτος, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό όπως κατά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006
NEWSROOM
Ασημένιο μετάλλιο για την εθνική καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου

Αθλητισμός / Ασημένιο μετάλλιο για την εθνική καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου

Η ελληνική ομάδα συγκέντρωσε 191.8100 βαθμούς και έμεινε στη δεύτερη θέση πίσω από τη Γερμανία που βαθμολογήθηκε με 192.7166 βαθμούς κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο
NEWSROOM