Στη ΓΓΑ για 99 χρόνια οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού

Στη ΓΓΑ για 99 χρόνια οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

To χρησιδάνειο δωρεάν παραχώρησης της χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού από τον ΟΑΕΔ στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, υπέγραψαν σήμερα ο γ.γ. Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, και η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη.


Συγκεκριμένα, παραχωρείται για 99 χρόνια η έκταση περίπου 90 στρεμμάτων με τις αθλητικές και λοιπές βοηθητικές εγκαταστάσεις που έχουν ανεγερθεί στο Ολυμπιακό χωριό και, ειδικότερα, στο βόρειο τμήμα του οικισμού, για την ικανοποίηση των προπονητικών αναγκών των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και, εν συνεχεία, της εξυπηρέτησης των πολιτών και οικιστών στον τομέα της άθλησης.

Η παραχώρηση αποσκοπεί στη δημιουργία του νέου Εθνικού Προπονητικού Κέντρου, στο πλαίσιο του Εθνικού Αθλητικού Σχεδιασμού, που έχει εκπονηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού-Αθλητισμού και τη ΓΓΑ. Οι παραχωρούμενες αθλητικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν συγκρότημα κλειστών γυμναστηρίων με τους βοηθητικούς τους χώρους, κολυμβητική δεξαμενή με τις εγκαταστάσεις της, στάδιο, γήπεδα τένις, αντλιοστάσιο άρδευσης του γηπέδου και χώρους στάθμευσης.

Σε δήλωσή της, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, τόνισε: «Με τη σημερινή παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων από τον ΟΑΕΔ στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ικανοποιούμε ένα πάγιο αίτημα των οικιστών του Ολυμπιακού Χωριού που ήταν η εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων. Είμαστε σίγουροι ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είναι ο πιο αξιόπιστος φορέας, για να αναλάβει το κόστος της συντήρησης και, επίσης, την καλή λειτουργία όλων αυτών των εγκαταστάσεων που εξυπηρετούν τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού κατά προτεραιότητα. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις μπορούν να καταστούν ένας πόλος έλξης υπερτοπικός για τη νεολαία της περιοχής και των γύρω περιοχών».

Στη ΓΓΑ για 99 χρόνια οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού Facebook Twitter
H διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη και ο γ.γ. Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, και όλη την υπηρεσία για την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Για τον ελληνικό αθλητισμό είναι μία ιστορική ημέρα, διότι, μετά από 15 χρόνια, ένας εμβληματικός τόπος, που φτιάχτηκε με έξοδα και δαπάνες του ελληνικού λαού, παραχωρείται στο υπουργείο Αθλητισμού. Ένας χώρος, ο οποίος ήταν για τους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων, μπαίνει πλέον σε έναν σχεδιασμό, ούτως ώστε να αναβαθμιστεί και να γίνει πόλος έλξης για τον ελληνικό αθλητισμό, για τις ελληνικές αθλητικές ομοσπονδίες και, βέβαια, για τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού. Είναι μία σημαντική ημέρα για εμάς.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, λοιπόν, από σήμερα μπορεί να προγραμματίσει με συγκεκριμένα έργα, τα οποία θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, την αναβάθμιση του συγκεκριμένου χώρου για τον ελληνικό αθλητισμό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ