Στεφανίδη και Φιλιππίδης κορυφαίοι αθλητές του 2017 στη ψηφοφορία του ΣΕΓΑΣ

Στεφανίδη και Φιλιππίδης κορυφαίοι αθλητές του 2017 στη ψηφοφορία του ΣΕΓΑΣ Facebook Twitter
0

Η Κατερίνα Στεφανίδη στις γυναίκες και ο Κώστας Φιλιππίδης στους άνδρες αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές του 2017 από τον ΣΕΓΑΣ, βάσει της ψηφοφορίας που διοργάνωσε η ομοσπονδία μέσω της ιστοσελίδας της.

Στους νέους κορυφαίος αναδείχτηκε ο Γιάννης Κυριαζής (ακοντισμός) και η Ηλιάνα Κοροσίδου (σφυροβολία), στους έφηβους ο Μίλτος Τεντόγλου (μήκος) και στις νεάνιδες η Άννα Κιάφα (400 μέτρα με εμπόδια).

Στους παίδες κορυφαίος ήταν ο Γιώργος Μηλιαράς (800 μέτρα/1.500 μέτρα/3.000 μέτρα) και η Μαρία Μαγκούλια (σφαιροβολία).

Οι νικητές ανά κατηγορία θα βραβευθούν στην ετήσια γιορτή του ΣΕΓΑΣ, που θα γίνει τον επόμενο μήνα, προκειμένου να τιμηθούν οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες της χρονιάς.

Αναλυτικά:

Η Στεφανίδη, η οποία συγκέντρωσε ποσοστό 66% των προτιμήσεων, πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις το 2017, αφού κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

Παράλληλα αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς στην Ευρώπη και ήταν στην τελική τριάδα στον κόσμο, ενώ κατέκτησε την κορυφή και στους αγώνες Diamond League. Τη δεύτερη θέση στις γυναίκες κατέκτησε η Μαρία Μπελιμπασάκη (22%) και την τρίτη η Βούλα Παπαχρήστου (12%).

Ο Κώστας Φιλιππίδης (41%) ανέβηκε στη δεύτερη θέση στο βάθρο των νικητών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, όμως στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος το καλοκαίρι, αφού τραυματίστηκε και έχασε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

2ος στους Άνδρες ήταν ο Λυκούργος Τσάκωνας (38%) και 3ος ο Κώστας Δουβαλίδης (21%).

Το μεγαλύτερο ποσοστό στο σύνολο των ψηφοφοριών συγκέντρωσε ο Γιάννης Κυριαζής (70%), νικητής στους Άνδρες Κ23.

Ο πρωταθλητής του ακοντισμού άφησε στη δεύτερη θέση τον Ζαχαρία Τσαμουδάκη (18%) και στην τρίτη τον Κυριάκο Ζώτο (12%).

Στην αντίστοιχη κατηγορία των Γυναικών, η νίκη πήγε στην σφυροβόλο Ηλιάνα Κοροσίδου (31%), δεύτερη ήταν η πρωταθλήτρια των 10.000 μέτρων Ειρήνη - Ρία Μιχαλά (29%) και τρίτη η πρωταθλήτρια του ακοντισμού Θεοδώρα Αραμπατζή (21%).

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος, Μίλτος Τεντόγλου, και η πρωταθλήτρια των 400 μέτρων με εμπόδια, Άννα Κιάφα, κατέκτησαν την κορυφή στην κατηγορία Κ20. Ο Τεντόγλου συγκέντρωσε το 25% της προτίμησης του κοινού έναντι του 22% του Γιώργου Τζατζιμάκη και το 15% του Θάνου Καλάκου. Πίσω από την Άννα Κιάφα (48%) ήταν η Σοφία Αλικανιώτη (16%) και η Αφροδίτη Μανιού (15%).

Ο Γιώργος Μηλιαράς και η Μαρία Μαγκούλια, δύο παιδιά που ξεχώρισαν με την παρουσία τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στο Γκροσέτο, αναδείχθηκαν κορυφαίοι στην κατηγορία Κ18.

Ο Μηλιαράς συγκέντρωσε το 27% των ψήφων και ακολούθησαν οι Χρήστος Φραντζεσκάκης (20%) και Αλέξης Αργυρόπουλος (19%). Στα κορίτσια, την Μαγκούλια (28%) ακολούθησαν οι Δόση (21%) και Μπαλαμούτη (19%).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλος ο Ρουί Βιτόρια από τον Παναθηναϊκό μετά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα

Αθλητισμός / Τέλος ο Ρουί Βιτόρια από τον Παναθηναϊκό μετά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα

Η πρόκριση επί της Σαχτάρ και της Σαμσουνσπόρ που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στη League Phase του Europa League δεν στάθηκαν αρκετά για να αντισταθμίσει το απογοητευτικό ξεκίνημα στις εγχώριες διοργανώσεις
LIFO NEWSROOM
Πίκρα Αταμάν παρά το ασημένιο της Τουρκίας στο Eurobasket: «Δεν βλέπω κάτι θετικό όταν χάνουμε»

Αθλητισμός / Πίκρα Αταμάν παρά το ασημένιο της Τουρκίας στο Eurobasket: «Δεν βλέπω κάτι θετικό όταν χάνουμε»

Μετά το τέλος του ματς στη συνέντευξη τύπου ο Εργκίν Αταμάν δεν είχε όρεξη για πολύ κουβέντα, τονίζοντας ότι η ομάδα του έχασε ένα ματς που έλεγχε από την αρχή
LIFO NEWSROOM
Eurobasket 2025: Η πρώτη ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά το χάλκινο μετάλλιο

Αθλητισμός / Eurobasket 2025: Η πρώτη ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά το χάλκινο μετάλλιο

Ο 30χρονος σούπερ σταρ κοινοποίησε φωτογραφίες με τη μητέρα του, τα αδέρφια του, τη γυναίκα και τα παιδιά του, αλλά και στιγμές από την πορεία της Εθνικής Ελλάδας μέχρι το βάθρο του Eurobasket
LIFO NEWSROOM