ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Roland Garros: Ο Τζόκοβιτς «εκθρόνισε» τον Ναδάλ - Στον τελικό με Τσιτσιπά την Κυριακή

Roland Garros: Ο Τζόκοβιτς «εκθρόνισε» τον Ναδάλ - Στον τελικό με Τσιτσιπά την Κυριακή Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Με ανατροπή ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατάφερε να αποκλείσει για δεύτερη φορά τον Ραφαέλ Ναδάλ στο Παρίσι και είναι στον τελικό του Roland Garros εκεί όπου την Κυριακή θα παίξει με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ενώ βρέθηκε να χάνει 5-0 στο πρώτο σετ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ο μεγάλος νικητής στο δεύτερο ημιτελικό του Roland Garros, με 3-1 σετ επί του κατόχου 13 τροπαίων του Γαλλικού Όπεν, Ραφαέλ Ναδάλ.

Ο «Νόλε» θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στο μεγάλο τελικό της Κυριακής, όπου είναι το φαβορί για την κατάκτηση του 19ου major τίτλου του (πλησιάζοντας σε απόσταση... αναπνοής τους Ναδάλ και Φέντερερ) απέναντι στον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος θα επιδιώξει να κάνει την υπέρβαση και να φύγει από το Παρίσι με το «παρθενικό» τρόπαιο Grand Slam στην καριέρα του.

Τζόκοβιτς για Τσιτσιπά: «Έχει ωριμάσει πολύ ως παίκτης»

Ο Σέρβος πρωταθλητής Νόβακ Τζόκοβιτς στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα που τον οδήγησε στην πρόκριση του τελικού του Roland Garros ανέφερε ότι αυτή ήταν ήταν η καλύτερη του εμφάνιση στο γαλλικό τουρνουά, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Στέφανο Τσιτσιπά, τον οποίο θα βρει απέναντι του στον τελικό.

«Είναι φοβερό επίτευγμα για τον Τσιτσιπά, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θέλει να σταματήσει εδώ» σχολίασε, σημειώνοντας: «Είναι σε εξαιρετική φόρμα, είναι πρώτος στο Race, έχει συνολικά τα καλύτερα αποτελέσματα. Έχει ωριμάσει πολύ ως παίκτης. Παίξαμε έναν επικό ημιτελικό των πέντε σετ πέρυσι. Ξέρω ότι θα είναι και αυτό ένα δύσκολο ματς για μένα».

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ