ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ραφαέλ Ναδάλ: Αποσύρεται από το τένις το 2024 - Εκτός Roland Garros, πρώτη φορά εδώ και 18 χρόνια

Ραφαέλ Ναδάλ: Αποσύρεται από το τένις το 2024 - Εκτός Roland Garros, πρώτη φορά εδώ και 18 χρόνια Facebook Twitter
Φωτ.: MARTIN DIVISEK/EPA
0

Ο Ισπανός τενίστας Ραφαέλ Ναδάλ ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στο φετινό Roland Garros, για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια, αλλά και ενημέρωσε πως σκοπεύει να αποσυρθεί από το άθλημα μετά τη σεζόν του 2024. 

Ο κάτοχος 13 τίτλων στο γαλλικό όπεν, σημείωσε πως «δεν πήρα εγώ την απόφαση, την πήρε το σώμα μου. Είναι αδύνατο να παίξω στο Roland Garros». 

Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα τραυματισμών και πασχίζει να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο. 

«Η επόμενη χρονιά θα είναι η τελευταία μου στο τουρ, αυτό σκέφτομαι. Εάν συνεχίσω τώρα, δεν θα μπορέσω να το επιτύχω (σ.σ. να παίξει και του χρόνου». 

Ο Ναδάλ είναι - μαζί με τον Νόβακ Τζόκοβιτς - στην κορυφή της λίστας με τους περισσότερους τίτλους σε grand slam, έχοντας 22. Συνολικά έχει κερδίσει 70 τρόπαια ATP και έχει παραμείνει 209 εβδομάδες στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης. 

Γνωστός ως «βασιλιάς του χώματος», ο Ραφαέλ Ναδάλ έχει επικρατήσει καθολικά στο γαλλικό όπεν ενώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, κερδίζοντας 112 από τους συνολικά 115 αγώνες του. 

Κατά τη διάρκεια του αυστραλιανού όπεν τον Ιανουάριο είχε αντιμετωπίσει άλλο ένα πρόβλημα με τραυματισμό και έκτοτε δεν έχει αγωνιστεί. Επέστρεψε στις προπονήσεις, αλλά δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί στο επίπεδο που απαιτεί το Roland Garros.

«Δούλεψα όσο περισσότερο μπορούσα, η κάθε μέρα τους τελευταίους τέσσερις μήνες ήταν δύσκολη γιατί δεν μπορούσα να βρω λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπισα στην Αυστραλία» σημείωσε και εξήγησε πως «δεν είμαι σε θέση να αγωνιστώ» στο κατάλληλο επίπεδο. 

Επανερχόμενος στα σχέδιά τους για την απόσυρση από το τένις, επεσήμανε πως πρέπει να σταματήσει να παίζει για το επόμενο διάστημα ώστε να καταφέρει να δώσει το τέλος που επιθυμεί το 2024. 

«Θα σταματήσω για λίγο, ίσως έναν μήνα, ίσως τρεις μήνες ίσως και τέσσερις. Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον» δήλωσε και συμπλήρωσε πως θα κάνει το καλύτερο δυνατό για το σώμα του και την προσωπική του ευτυχία. «Το κίνητρό μου είναι να ευχαριστηθώ τη σεζόν και να πω αντίο στα τουρνουά που απόλαυσα σε όλη μου την καριέρα». 

Ο Ναδάλ κατέκτησε τον τίτλο του Roland Garros στην πρώτη του εμφάνιση εκεί το 2005, ενώ τα επόμενα 17 χρόνια θριάμβευσε άλλες 13 φορές. Κανένας παίκτης δεν έχει κερδίσει τόσους πολλούς τίτλους σε ένα μεγάλο τουρνουά όσο ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα.

Σε μήνυμά του προς τον Ναδάλ, το Γαλλικό Όπεν δήλωσε ότι δεν μπορεί να «φανταστεί πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση» για τον παίκτη.

«Σίγουρα θα μας λείψεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή του. «Να προσέχεις τον εαυτό σου για να επιστρέψεις πιο δυνατός στα γήπεδα. Ελπίζουμε να σε δούμε του χρόνου στο Παρίσι».

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ