Ψωμιάδης: «Ζητώ μια δίκαιη δίκη»

Ψωμιάδης: «Ζητώ μια δίκαιη δίκη» Facebook Twitter
0

Μέσα σε ένταση και αντεγκλήσεις διεκόπη η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη για την κατηγορία υπεξαίρεσης χρημάτων από τα ταμεία της ΑΕΚ.

Αφορμή της διακοπής, η απόφαση των δικαστών να ορίσουν άλλους δικηγόρους υπεράσπισης, καθώς οι δικηγόροι που είχε ορίσει ο Ψωμιάδης απείχαν σεβόμενοι απόφαση της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων.

Η απόφαση των δικαστών προκάλεσε την αντίδραση του Ψωμιάδη ο οποίος είπε: «Σεβαστείτε επιτέλους την κατάστασή μας. Δεν είναι δυνατόν να φέρνετε για δικηγόρους μας κάποιους διαδρομιστές να μας πάνε φυλακή. Σεβαστείτε μας. Πρέπει να μας ρωτήσετε κι εμάς αν τους δεχόμαστε για δικηγόρους».

Οι 4 κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κατηγορηματικά να δεχτούν τους 4 δικηγόρους και η δίκη αναβλήθηκε για τις 23 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος απευθυνόμενος προς τους κατηγορούμενους, τους είπε: «Κινδυνεύετε να μείνετε χωρίς συνήγορο» και προκάλεσε την αντίδραση του Ψωμιάδη ο οποίος απάντησε: «Καλύτερα έτσι. Να ξέρετε ότι μου στερείτε μια δίκαιη δίκη. Χωρίς τους δικηγόρους που έχω επιλέξει και ξέρουν την υπόθεση δεν θα είναι μια δίκαιη δίκη».

Μετά τον ορισμό της 23ης Οκτωβρίου για τη συνέχιση της δίκης ο Μάκης Ψωμιάδης ζήτησε αναβολή για ένα μήνα, προκειμένου να υπερασπιστούν τους κατηγορουμένους οι συνήγοροι που είχαν επιλέξει.

 «Δεν σας έχω ζητήσει τίποτα μέχρι τώρα. Εδώ και δύο εβδομάδες είμαι κάθε μέρα στα δικαστήρια. Σας ζητώ μια χάρη. Σας παρακαλώ να δώσετε έναν μήνα αναβολή προκειμένου να μπορούν να μας υπερασπιστούν οι δικηγόροι μας. Αυτοί που έχουμε επιλέξει και που ξέρουν την υπόθεση. Σας παρακαλώ πολύ να σεβαστείτε το δικαίωμά μας να έχουμε τους δικηγόρους μας» είπε, ωστόσο, το δικαστήριο επέμεινε στην παραπάνω ημερομηνία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ