Πολ Πογκμπά: Δέχομαι απειλές και εκβιασμούς- «Κατήγγειλε» τον αδελφό του και παιδικούς φίλους

Ο Πολ Πογκμπά με ανοιχτά τα χέρια Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Πολ Πογκμπά δήλωσε πως είναι θύμα αποπειρών εκβιασμού και απειλών από οργανωμένη συμμορία και πως οι ιταλικές και γαλλικές αρχές ερευνούν το θέμα, σε μια υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο αδελφός του, Ματίας και φίλοι του. 

Ο μέσος της Γιουβέντους εξέδωσε ανακοίνωση την Κυριακή, έπειτα από βίντεο που ανάρτησε ο αδελφός του, Ματίας Πογκμπά, στο διαδίκτυο. Μιλώντας γαλλικά, ισπανικά, αγγλικά και ιταλικά, ο Ματίας Πογκμπά προανήγγειλε στα βίντεο «μεγάλες αποκαλύψεις» για τον μικρότερο αδελφό του και την μάνατζερ του, Ραφαέλ Πιμέντα. 

Τα βίντεο «δυστυχώς δεν ήταν έκπληξη», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Πολ Πογκμπά, την οποία υπογράφουν οι δικηγόροι του, η μητέρα του, Γέο Μορίμπα και η μάνατζερ του παίκτη. 

«Επιπλέον υπάρχουν απειλές και απόπειρες εκβιασμού, από οργανωμένη συμμορία, εναντίον του Πολ Πογκμπά. Οι άξιες αρχές της Ιταλίας και της Γαλλίας ενημερώθηκαν πριν από ένα μήνα και δεν θα γίνουν περαιτέρω σχόλια σε σχέση με την εν εξελίξει έρευνα», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση. 

Η γαλλική εισαγγελία επιβεβαίωσε στο Reuters ότι διεξάγεται έρευνα. Αυτή ξεκίνησε στις 3 Αυγούστου «για την κατηγορία της απόπειρας εκβιασμού από οργανωμένη εγκληματική συμμορία». Την έρευνα έχει αναλάβει μονάδα ειδική για το οργανωμένο έγκλημα. 

Στα βίντεο που ανάρτησε, ο Ματίας Πογκμπά- ποδοσφαιριστής και ο ίδιος- ανέφερε πως πιστεύει ότι «όλος ο κόσμος, οι φαν του αδελφού μου και ακόμη περισσότερο η γαλλική εθνική ομάδα, η Γιουβέντους, οι συμπαίκτες του αδελφού μου και οι χορηγοί του αξίζουν να γνωρίζουν συγκεκριμένα πράγματα». Συμπλήρωσε ότι οι πληροφορίες πιθανότατα θα είναι «εκρηκτικές», χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. 

«Αναγνώρισε» τον αδελφό του στους υπόπτους 

Ο Πολ Πογκμπά κατήγγειλε στις αρχές ότι τον έχουν απειλήσει «παιδικοί φίλοι και δύο άνδρες με κουκούλες, οπλισμένοι με αυτόματα», σύμφωνα με το France Info. Απαιτούσαν 13 εκατομμύρια ευρώ για «υπηρεσίες που παρασχέθηκαν». 

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής κατήγγειλε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι τον έχουν απειλήσει αρκετές φορές, τόσο στο Μάντσεστερ όσο έπαιζε για τη Γιουνάιτεντ, όσο και στο Τορίνο όπου ζει πλέον καθώς το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή στη Γιουβέντους. 

Μάλιστα, ανέφερε ότι αναγνώρισε τον αδελφό του, Ματίας, ανάμεσα στους υπόπτους, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Επιπλέον, κατήγγειλε ότι πρόσωπο από το περιβάλλον του έκανε ανάληψη 200.000 ευρώ, χρησιμοποιώντας την πιστωτική κάρτα του. 

Τέλος, ο Πογκμπά φέρεται να είπε πως οι εκβιαστές του ήθελαν να τον δυσφημίσουν, υποστηρίζοντας ότι ζήτησε από κάποιον να κάνει μάγια στον συμπαίκτη του στην εθνική Γαλλίας, Κιλιάν Εμπαπέ, κάτι που αρνείται ο 29χρονος. 

Στις τοποθετήσεις του στα social media, ο Ματίας Πογκμπά απευθύνθηκε και στον Εμπαπέ. «Κιλιάν, καταλαβαίνεις τώρα; Δεν έχω τίποτα εναντίον σου, αυτό που λέω είναι για το δικό σου καλό, όλα είναι αλήθεια και γνωστά», έγραψε μεταξύ άλλων στο Twitter. 

Με πληροφορίες από AFP, Reuters

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM