Πέθανε η παγκόσμια πρωταθλήτρια snowboard - Καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα

Champion snowboarder Julie Pomagalski dies in avalanche Facebook Twitter
φωτό αρχείου/EPA
0

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του snowboard, Tζούλι Πομαγκάλσκι, σκοτώθηκε ενώ κατέβαινε τις πλαγιές των Άλπεων κοντά στο Άντερματ της Ελβετίας.

Η 40χρονη Γαλλίδα καταπλακώθηκε από μια μεγάλη χιονοστιβάδα. Αν και στάλθηκε εγκαίρως ομάδα διάσωσης στο σημείο του δυστυχήματος, η αθλήτρια εντοπίστηκε νεκρή. Από το τραγικό δυστύχημα άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ο διασώστης Μπρούνο Πότελι. 

Η Τζούλι Πομαγκάλσκι ήταν μία από τις καλύτερες snowboarders στον κόσμο, αφού το 1999, σε ηλικία μόλις 19 ετών, κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο σε snowboard cross, και το 2003 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο σλάλομ.

Champion snowboarder Julie Pomagalski dies in avalanche Facebook Twitter
EPA

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σολτ Λέικ Σίτι το 2002, η Γαλλίδα κατέλαβε την έκτη θέση στο παράλληλο τεράστιο σλάλομ, κάτι που επανέλαβε στο Τορίνο τέσσερα χρόνια αργότερα. Τελείωσε την αγωνιστική της καριέρα το 2007. Η Πομαγκάλσκι ήταν η εγγονή του Jean Pomagalski, ο οποίος εφηύρε το πρώτο λιφτ του σκι το 1934 και ίδρυσε το εμπορικό σήμα Roma το 1947.

Με πληροφορίες από CNN

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αγγλία αποκλείει τις τρανς αθλήτριες και από το γυναικείο κρίκετ

Αθλητισμός / Η Αγγλία αποκλείει τις τρανς αθλήτριες και από το γυναικείο κρίκετ

Το Συμβούλιο Κρίκετ της Αγγλίας και της Ουαλίας (ECB) αποφάσισε ότι «μόνο οι γυναίκες που το βιολογικό τους φύλο είναι γυναικείο» θα μπορούν να συμμετέχουν στο κρίκετ γυναικών και νεανίδων
LIFO NEWSROOM
Αντετοκούνμπο: «Απαράδεκτο να με βρίζει ο πατέρας του Χάλιμπερτον»

Αθλητισμός / Αντετοκούνμπο: Όταν έρχεσαι από το τίποτα και δουλεύεις όλη σου τη ζωή, είσαι ταπεινός

«Η μητέρα μου όταν πήραμε το πρωτάθλημα, φοβόταν να μπει στο γήπεδο για να με αγκαλιάσει» δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, σχολιάζοντας το επεισόδιο με τον πατέρα του Χάλιμπερτον
ΜΙΛΤΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ