Πέθανε η παγκόσμια πρωταθλήτρια snowboard - Καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα

Champion snowboarder Julie Pomagalski dies in avalanche Facebook Twitter
φωτό αρχείου/EPA
0

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του snowboard, Tζούλι Πομαγκάλσκι, σκοτώθηκε ενώ κατέβαινε τις πλαγιές των Άλπεων κοντά στο Άντερματ της Ελβετίας.

Η 40χρονη Γαλλίδα καταπλακώθηκε από μια μεγάλη χιονοστιβάδα. Αν και στάλθηκε εγκαίρως ομάδα διάσωσης στο σημείο του δυστυχήματος, η αθλήτρια εντοπίστηκε νεκρή. Από το τραγικό δυστύχημα άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ο διασώστης Μπρούνο Πότελι. 

Η Τζούλι Πομαγκάλσκι ήταν μία από τις καλύτερες snowboarders στον κόσμο, αφού το 1999, σε ηλικία μόλις 19 ετών, κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο σε snowboard cross, και το 2003 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο σλάλομ.

Champion snowboarder Julie Pomagalski dies in avalanche Facebook Twitter
EPA

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σολτ Λέικ Σίτι το 2002, η Γαλλίδα κατέλαβε την έκτη θέση στο παράλληλο τεράστιο σλάλομ, κάτι που επανέλαβε στο Τορίνο τέσσερα χρόνια αργότερα. Τελείωσε την αγωνιστική της καριέρα το 2007. Η Πομαγκάλσκι ήταν η εγγονή του Jean Pomagalski, ο οποίος εφηύρε το πρώτο λιφτ του σκι το 1934 και ίδρυσε το εμπορικό σήμα Roma το 1947.

Με πληροφορίες από CNN

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM