Πεκίνο 2022: Σφοδρή επίθεση σε Κινέζα αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ που έπεσε σε δύο διαφορετικούς αγώνες

Πεκίνο 2022: Σφοδρή επίθεση στην αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ που έπεσε σε δύο διαφορετικούς αγώνες Facebook Twitter
Getty Image
0

Σφοδρή κριτική στα κινεζικά social media έχει δεχθεί η Κινέζα αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Zhu Yi, αφού έπεσε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια δύο εμφανίσεών της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο.

Στο ντεμπούτο της την Κυριακή απέτυχε να προσγειωθεί ομαλά μετά τα άλματά της. Εκείνη πήρε τη χαμηλότερη βαθμολογία και η ομάδα της Κίνας βγήκε εκτός μεταλλίων.

Σε δεύτερη εμφάνισή της τη Δευτέρα, έπεσε δύο φορές με αποτέλεσμα να ενταθούν οι επικριτικές φωνές.

Η απόδοσή της χαρακτηρίστηκε επαίσχυντη και ντροπιαστική από ορισμένους, με προσωπικές επιθέσεις για το υπόβαθρό της.

Ωστόσο, η κριτική φάνηκε επίσης να συνδέεται με τη δυσαρέσκεια του κοινού στο πρόσωπό της καθώς η αθλήτρια είναι γεννημένη και μεγαλωμένη στις ΗΠΑ.

Πολλοί ήταν αυτοί που αντέδρασαν στην επιλογή αυτής και όχι άλλων αθλητών γεννημένων στην Κίνα.

Πολλοί αμφισβήτησαν τους λόγους που επιλέχθηκε και έσπευσαν να πουν ότι η 19χρονη ευνοήθηκε καθώς ο πατέρας της είναι εξέχων επιστήμονας.

Το hashtag #ZhuYiFellDown έγινε trend στο Weibo, πριν καταργηθεί οριστικά. Ωστόσο, οι αναζητήσεις για το όνομά της παραμένουν ορατές.

Λόγω των πολλών επιθέσεων εναντίον της, το Weibo αποφάσισε να διαγράψει περισσότερες από 300 αναρτήσεις και να αναστείλει λογαριασμούς.

Η Zhu, η οποία άφησε την αμερικανική υπηκοότητα για να ενταχθεί στην ομάδα της Κίνας το 2018, είχε βγει εμφανώς αγχωμένη στον πάγο. Ακόμα και πριν το άλμα της, είχε πέσεις πάνω στον προστατευτικό τοίχο.

«Υποθέτω ότι ένιωσα μεγάλη πίεση γιατί ξέρω ότι όλοι στην Κίνα ήταν αρκετά έκπληκτοι που επιλέχθηκα για το ατομικό και ήθελα πολύ να τους δείξω τι μπορούσα να κάνω, αλλά δυστυχώς δεν το έκανα».

Τη Δευτέρα με τις δύο νέες πτώσεις της, οι αντιδράσεις αυξήθηκαν με την ίδια να προσπαθεί ανεπιτυχώς να συγκρατήσει τα δάκρυά της στον πάγο.

Ενώ οι συμπαίκτες της όταν αποχωρούσε την υποδέχτηκαν θερμά, δεν υπήρξε αντίστοιχα ανάλογη υποδοχή και στα social media.

«Δεν έχει δύναμη και φαίνεται ότι δεν έχει πάθος και ενθουσιασμό στη σκηνή», έγραψε ένας χρήστης των social media.

Άλλοι την ειρωνεύτηκαν επειδή έκλεγε. Αρκετοί όμως ήταν και εκείνοι, που καταδίκασαν τις επιθέσεις αυτές εκφράζοντας τη συμπάθειά τους για τη νεαρή αθλήτρια.

Οι αθλητές της ομάδας της Κίνας αντιμετωπίζουν συχνά τεράστια πίεση από το κοινό για να κερδίσουν μετάλλια για την εθνική δόξα.

Με πληροφορίες του BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM