ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πέδρο Σάντσεθ: Απαράδεκτο το φιλί του προέδρου της ομοσπονδίας στην παίκτρια- Δεν φτάνει η συγγνώμη

Πέδρο Σάντσεθ: Δεν φτάνει η συγγνώμη του προέδρου της ομοσπονδίας για το φιλί στην παίκτρια της εθνικής Facebook Twitter
0

Ο Πέδρο Σάντσεθ κατακεραύνωσε τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, για την κίνησή του να φιλήσει παίκτρια της εθνικής ομάδας στο στόμα, κατά την απονομή μετά τον θρίαμβο στο Μουντιάλ γυναικών. 

Ο Λουίς Ρουμπιάλες αφού αγκάλιασε την Τζένιφερ Ερμόσο, έπιασε το κεφάλι της και τη φίλησε στο στόμα, όταν τη συνεχάρη μετά τον τελικό του Μουντιάλ γυναικών, στον οποίο η Ισπανία νίκησε την Αγγλία με 1-0 και κατέκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο. 

Οι ενέργειές του ήταν «απαράδεκτες» δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι η συγγνώμη του προέδρου της ομοσπονδίας δεν ήταν αρκεί. «Πιστεύω ότι αυτό που είδαμε ήταν μια απαράδεκτη χειρονομία», δήλωσε ο Σάντσεθ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του με τον βασιλιά της Ισπανίας. «Επίσης πιστεύω ότι η απολογία του κ. Ρουμπιάλες δεν ήταν αρκετή και πρέπει να προχωρήσει σε βήματα για να εξηγήσει αυτό που είδαμε όλοι», συμπλήρωσε. 

«Οι παίκτριες έκαναν τα πάντα για να νικήσουν, αλλά η συμπεριφορά του Ρουμπιάλες δείχνει ότι πρέπει να διανύσουμε ακόμη πολλή δρόμο για να φτάσουμε στην ισότητα», τόνισε ο Ισπανός πρωθυπουργός. 

Η κίνηση του Ρουμπιάλες προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. Είναι μια μορφή σεξουαλικής βίας που βιώνουν οι γυναίκες σε καθημερινή βάση, τόνισε η υπουργός Ισότητας, Ιρένε Μοντέρο. Ήταν απαράδεκτο, τόνισε και ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μικέλ Ιθέτα. 

Την παραίτηση του Ρουμπιάλες ζήτησε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιολάντα Ντίας, υπογραμμίζοντας ότι είναι ανώφελες οι δικαιολογίες που προέβαλε ο επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. 

«Η εθνική ομάδα μας έδειξε πολλά για την ισότητα, όχι μόνο στον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Μας έδειξε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά να κάνουμε στη χώρα, ώστε να είναι ίσοι γυναίκες και άνδρες», υπογράμμισε η Ντίας.  

Η «συγγνώμη» του Ρουμπιάλες για το φιλί στην Ερμόσο 

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο Ρουμπιάλες απολογήθηκε. «Δεν είχα κακή πρόθεση. Ήταν μια στιγμή ενθουσιασμού. Εκείνη τη στιγμή το είδαμε ως κάτι φυσικό, αλλά προκλήθηκε αναστάτωση», είπε. 

«Πρέπει να ζητήσω συγγνώμη, να μάθω από αυτό και να καταλάβω πως όταν είσαι πρόεδρος πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός», συμπλήρωσε. 

Σε live που έκανε στα social media από τα αποδυτήρια, μετά την κατάκτηση του τίτλου η Ερμόσο είπε πως δεν της άρεσε αυτό που έκανε ο Ρουμπιάλες. Ωστόσο, σε δηλώσεις που έκανε μετά τις αντιδράσεις υπερασπίστηκε τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. 

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ