Ο 30χρονος αθλητής της άρσης βαρών, Θοδωρής Ιακωβίδης που χθες, μετά την προσπάθειά του στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, ανακοίνωσε δακρυσμένος την αποχώρησή του από την εθνική, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει «αν αλλάξουν οι συνθήκες». 

 

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open, ο 30χρονος παραδέχτηκε πως δεν θέλει να σταματήσει, αλλά δεν θεωρεί ηθικό να συνεχίσει με χορηγούς, όσο οι Έλληνες συναθλητές του αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αθλητής έπαιρνε 200 ευρώ μηνιαίως από την Ομοσπονδία για την προετοιμασία του. «Υπήρξαν στιγμές που δεν μπορούσα να πάω στο φυσιοθεραπευτή που δεν μου έπαιρνε χρήματα, ούτε ήθελα να ζητήσω από τους γονείς μου. Υπήρξαν στιγμές που δεν είχα χρήματα για να βάλω βενζίνη και πήγαινα με τα πόδια», είπε ο ίδιος. 
 

«Μακάρι να είναι η αρχή. Εγώ θέλω να συνεχίσω. Ο αθλητής μέσα μου ζει, υπάρχει, θέλει να αγωνιστεί ξανά. Αν αλλάξουν οι συνθήκες, θα συνεχίσω. Αλλά δεν το βρίσκω ηθικό απέναντι στους υπόλοιπους συναθλητές μου να φτιάξω εγώ την αθλητική μου καριέρα και να συνεχίσω εγώ με χορηγούς για άλλη μια τριετία και να υπάρχουν οι υπόλοιποι που θα τραβάνε τον ίδιο Γολγοθά. Θέλω ο κρατικός μηχανισμός να βοηθήσει όλους τους αθλητές, να βοηθήσει έμπρακτα».

 

Ο ίδιος ευχαρίστησε «τους άγνωστους που με αγκάλιασαν. Το πρόβλημα δεν είναι να μπαλώσουν τον Θοδωρή. Υπάρχουν άλλοι τόσοι Θοδωρήδες, τόσοι αθλητές που χρειάζονται στήριξη» συμπληρώνοντας πως σταματά «διότι ζηλεύω τους συναθλητές μου που έχουν τα πάντα από τις χώρες τους και εγώ δεν μπορώ να το έχω για να είμαι στο ίδιο επίπεδο μαζί τους», συμπλήρωσε.