«Παράθυρο» παραμονής Ιακωβίδη στην Εθνική άρσης βαρών: «Αν αλλάξουν οι συνθήκες και για άλλους "Θοδωρήδες", θα συνεχίσω»

«Παράθυρο» παραμονής Ιακωβίδη στην Εθνική άρσης βαρών: «Αν αλλάξουν οι συνθήκες και για άλλους "Θοδωρήδες", θα συνεχίσω» Facebook Twitter
Ο Θοδωρής Ιακωβίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεχίζει να αγωνίζεται, αν αλλάξουν οι συνθήκες, όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά για όλους τους αθλητές που παλεύουν - Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Ο 30χρονος αθλητής της άρσης βαρών, Θοδωρής Ιακωβίδης που χθες, μετά την προσπάθειά του στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, ανακοίνωσε δακρυσμένος την αποχώρησή του από την εθνική, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει «αν αλλάξουν οι συνθήκες». 

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open, ο 30χρονος παραδέχτηκε πως δεν θέλει να σταματήσει, αλλά δεν θεωρεί ηθικό να συνεχίσει με χορηγούς, όσο οι Έλληνες συναθλητές του αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αθλητής έπαιρνε 200 ευρώ μηνιαίως από την Ομοσπονδία για την προετοιμασία του. «Υπήρξαν στιγμές που δεν μπορούσα να πάω στο φυσιοθεραπευτή που δεν μου έπαιρνε χρήματα, ούτε ήθελα να ζητήσω από τους γονείς μου. Υπήρξαν στιγμές που δεν είχα χρήματα για να βάλω βενζίνη και πήγαινα με τα πόδια», είπε ο ίδιος. 
 

«Μακάρι να είναι η αρχή. Εγώ θέλω να συνεχίσω. Ο αθλητής μέσα μου ζει, υπάρχει, θέλει να αγωνιστεί ξανά. Αν αλλάξουν οι συνθήκες, θα συνεχίσω. Αλλά δεν το βρίσκω ηθικό απέναντι στους υπόλοιπους συναθλητές μου να φτιάξω εγώ την αθλητική μου καριέρα και να συνεχίσω εγώ με χορηγούς για άλλη μια τριετία και να υπάρχουν οι υπόλοιποι που θα τραβάνε τον ίδιο Γολγοθά. Θέλω ο κρατικός μηχανισμός να βοηθήσει όλους τους αθλητές, να βοηθήσει έμπρακτα».

Ο ίδιος ευχαρίστησε «τους άγνωστους που με αγκάλιασαν. Το πρόβλημα δεν είναι να μπαλώσουν τον Θοδωρή. Υπάρχουν άλλοι τόσοι Θοδωρήδες, τόσοι αθλητές που χρειάζονται στήριξη» συμπληρώνοντας πως σταματά «διότι ζηλεύω τους συναθλητές μου που έχουν τα πάντα από τις χώρες τους και εγώ δεν μπορώ να το έχω για να είμαι στο ίδιο επίπεδο μαζί τους», συμπλήρωσε. 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM