Έκτακτο συμβούλιο της Super League για το 10% στα γήπεδα -Αντιδράσεις από ομάδες

Μπάλα σε γήπεδο Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
0

Τη διαφωνία της σχετικά με το μέτρο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση περί χωρητικότητας στα γήπεδα εκφράζουν μεγάλες ΠΑΕ, με το ΔΣ της SuperLeague να συνεδριάζει εκτάκτως.

Λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις δια στόματος του υπ. Υγείας, Θάνου Πλεύρη ότι  η χωρητικότητα στα γήπεδα ορίζεται το 10%, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα. «Σεβόμαστε απόλυτα όλα τα μέτρα που θα διαφυλάξουν την κοινωνία, όμως στεκόμαστε άφωνοι μπροστά σε αποφάσεις που καταδικάζουν σε λουκέτο τα γήπεδα, διότι αυτό είναι το 10%, ΛΟΥΚΕΤΟ, καθώς λειτουργικά αυτό σημαίνει για τις ΠΑΕ το 10%», αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Με έκπληξη ακούσαμε τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για παρουσία φιλάθλων μόλις 10% στα ανοιχτά γήπεδα ποδοσφαίρου της χώρας. Ακούσαμε ως πρόφαση το ότι δεν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας, κάτι που είναι προφανώς αυθαίρετο και ισοπεδωτικό, διότι διαφορετικά κάποια επαγγελματική ομάδα θα έπρεπε να είχε τιμωρηθεί ως γηπεδούχος.

Σεβόμαστε απόλυτα όλα τα μέτρα που θα διαφυλάξουν την κοινωνία, όμως στεκόμαστε άφωνοι μπροστά σε αποφάσεις που καταδικάζουν σε λουκέτο τα γήπεδα, διότι αυτό είναι το 10%, ΛΟΥΚΕΤΟ, καθώς λειτουργικά αυτό σημαίνει για τις ΠΑΕ το 10%.

Επιπλέον, το βέβαιο είναι ότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επιλέγει σε κάθε αγώνα 1000 «εκλεκτούς» ανάμεσα στους δεκάδες χιλιάδες πλήρως εμβολιασμένους φιλάθλους του, που έτρεξαν να εμβολιαστούν ακριβώς για να μπορούν να βρίσκονται στις εξέδρες του γηπέδου μας

Ταυτόχρονα, δυστυχώς όλοι οι φίλαθλοί μας θα βρεθούν σε κλειστούς χώρους εστίασης, σε πολύ πιο κοντινές αποστάσεις, για να παρακολουθούν τους ίδιους ποδοσφαιρικούς αγώνες που θα έβλεπαν στα ανοιχτά γήπεδα, αφού οι ποδοσφαιρικοί αγώνες προβάλλονται σε κλειστές τηλεοπτικές πλατφόρμες που δεν διαθέτουν όλοι.

Καλούμε την κυβέρνηση και την αρμόδια επιτροπή λοιμοξιολόγων επειδή έχουν χάσει κάθε αίσθημα δικαίου, να αναθεωρήσουν άμεσα την απόφασή τους ώστε να ληφθούν δίκαια μέτρα και περιορισμοί για όλους τους πολίτες, είτε είναι φίλαθλοι και παρακολουθούν ποδόσφαιρο είτε παρακολουθούν θέατρο και συναυλίες είτε διασκεδάζουν σε εστιατόρια και χώρους εστίασης.

Περαιτέρω, τους καλούμε να επανεξετάσουν άμεσα τα συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία αφ’ ενός δημιουργούν δυο μέτρα και δυο σταθμά και αφ’ετέρου είναι απορίας άξιο πως προστατεύουν το κοινωνικό σύνολο από την πανδημία, καθώς επιλέγεται για ακόμη μια φορά να κλείσουν τα ανοιχτά γήπεδα, ενώ ταυτόχρονα διατηρούνται ανοιχτοί οι κλειστοί χώροι που συνωστίζονται χωρίς περιορισμούς χιλιάδες άτομα, σε συναυλίες, θέατρα, χώρους εστίασης, νυχτερινά κέντρα, μπαρ κλπ.

Ακριβώς όπως έγινε και στο παρελθόν με τη σιωπή να κυριαρχεί στα άδεια ποδοσφαιρικά γήπεδα, όταν λίγο πιο πέρα είχαμε συναυλίες με χιλιάδες άτομα… Καλούμε τη Super League να συγκαλέσει άμεσα Διοικητικό Συμβούλιο ώστε με σύνεση και ορθολογισμό να παρθούν συλλογικά αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

Έκτακτη συνεδρίαση από την SuperLeague

Άμεση ήταν και η αντίδραση της Super League Interwetten, η οποία με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θα διεξαχθεί την Τρίτη (28/12), 15:00, έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο με αφορμή τα νέα μέτρα που έλαβε η υγειονομική επιτροπή για την προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα.

«Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 28/12/2021, στις 15:00, θα πραγματοποιηθεί Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης, με σύντμηση της προθεσμίας σύγκλησης αυτού, λόγω του εξαιρετικά επείγοντος χαρακτήρα του μόνου θέματος προς συζήτηση».

Παναθηναϊκός: Μονόδρομος για την κυβέρνηση να επαναπροσδιορίσει τις ανακοινώσεις

Να επαναπροσδιορίσει τις ανακοινώσεις της για τα γήπεδα καλεί την κυβέρνηση και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που εναντιώνεται και αυτή στα νέα μέτρα.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της πανδημίας βάζουν στο στόχαστρο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Οι σημερινές ανακοινώσεις προσυπογράφουν κατ’ ουσία το μαρασμό του ελληνικού ποδοσφαίρου και περιθωριοποιούν τους φιλάθλους. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ακολούθησε ευλαβικά τα μέτρα προστασίας στους εντός έδρας αγώνες της και επ’ ουδενί αποδέχεται τον ισχυρισμό ότι οι αποφάσεις για παρουσία το μέγιστο 1.000 φιλάθλων ανά παιχνίδι, προέκυψαν από την έλλειψη εφαρμογής των πρωτοκόλλων. Ασφαλώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό, πλην όμως είναι απολύτως ακατανόητο να στοχοποιείται το ποδόσφαιρο τη στιγμή που σε άλλα δημόσια θεάματα, εκδηλώσεις όπως και μαζικές συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους (νωπές είναι οι μνήμες του συνωστισμού σε σταθμούς του μετρό στην Αθήνα, αλλά και σε λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ), δεν υπάρχει ανάλογη ευαισθητοποίηση της κυβέρνησης.

Φυσικά η ζωή πρέπει να συνεχιστεί και ορθώς παραμένουν σε σχετικά εύρυθμη λειτουργία χώροι εστίασης, θέατρα, κινηματογράφοι, κλπ. Στον αντίποδα ουδείς δύναται να κατανοήσει πώς την ίδια στιγμή τα ανοιχτά γήπεδα οδηγούνται στο κλείσιμο, τη στιγμή που θαμώνες σε κλειστούς χώρους διασκέδασης δεν φορούν καν προστατευτική μάσκα. Κρίνουμε δε παντελώς πρόχειρη και ανεφάρμοστη την υποχρέωση επιλογής του 10% των εκατομμυρίων φιλάθλων του συλλόγου μας, προκειμένου να παρακολουθούν τις εντός έδρας αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού.

Ως εκ τούτου αποτελεί μονόδρομο για την κυβέρνηση να επαναπροσδιορίσει εν τω συνόλω τις σημερινές ανακοινώσεις. Θεωρούμε δε αυτονόητο ότι στη δέσμη μέτρων που θα επαναδιατυπώσει τις σημερινές άτοπες αποφάσεις, θα ληφθούν υπόψη οι απόψεις των ΠΑΕ, όπως αυτές θα διαμορφωθούν μέσω του θεσμικού οργάνου μας, της Super League».

ΠΑΟΚ: Μέτρα με τιμωρητική διάθεση για τους φιλάθλους

Κατά των μέτρων που ανακοινώθηκαν και ο ΠΑΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για απόφαση προς λανθασμένη κατεύθυνση και με τιμωρητική διάθεση προς τους φιλάθλους.

«Θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα μέτρο που κινείται σε λανθασμένη κατεύθυνση, με τιμωρητική διάθεση απέναντι σε φιλάθλους, αρκετοί εκ των οποίων πήραν την κρίσιμη απόφαση να εμβολιαστούν προκειμένου να καταστεί δυνατό να αγοράσουν εισιτήριο διαρκείας και να παρακολουθούν την ομάδα τους. Εφόσον η κατάσταση της πανδημίας επιτάσσει αυστηρότερα μέτρα, το κοινωνικά δίκαιο και εφαρμόσιμο μέτρο θα ήταν μειωμένη παρουσία, αλλά σε ποσοστό τουλάχιστον 30% της χωρητικότητας ανά θύρα, ώστε και οι αποστάσεις να τηρούνται και οι έλεγχοι να διευκολυνθούν, αλλά και τουλάχιστον οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας -πλήρως εμβολιασμένοι- να μην αντιμετωπιστούν τιμωρητικά. Στην πράξη είναι αδύνατο για όλες τις ομάδες να βρουν έναν δίκαιο τρόπο ώστε με 1000 εισιτήρια να εξυπηρετήσουν όσους δικαιούνται να βρίσκονται στη θέση τους», αναφέρουν οι Θεσσαλονικείς μέσω σχετικής θέσης.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ