Ολυμπιακοί αγώνες: Στον τρίτο γύρο ο Τσιτσιπάς, απέκλεισε τον Τιαφόε

Ολυμπιακοί αγώνες: Στον τρίτο γύρο ο Τσιτσιπάς, απέκλεισε τον Τιαφόε Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Στους «16» του Ολυμπιακού τουρνουά τένις προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Τόκιο, αποκλείοντας τον Φράνσις Τιαφόε με 2-0 σετ. 

Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας πήρε «ρεβάνς» από τον Αμερικανό αντίπαλό του, για τον αποκλεισμό του στον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον, πριν από λίγες εβδομάδες. 

Ο Τσιτσιπάς πήρε το πρώτο σετ με 6-3, ενώ κατέκτησε το δεύτερο με 6-4 και πλέον περιμένει στον τρίτο γύρο τον νικητή της αναμέτρησης Ούγκο Ιμπέρ- Μιομίρ Κετσμάνοβιτς. 

«Ήταν μία καλή εμφάνιση. Κατάφερα και ήμουν συγκεντρωμένος από το τέλος του αγώνα. Το επίπεδο συγκέντρωσης ήταν υψηλό και αυτό σίγουρα έδωσε μεγάλο αβαντάζ σήμερα», δήλωσε ο Τσιτσιπάς μετά τον αγώνα του. «Είμαι χαρούμενος που κατάφερα και βρήκα λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα υπήρξε μέσα στο γήπεδο και η επίδοση ήταν πολύ κοντά στο να είναι εξαιρετική», συμπλήρωσε. 

Ο Γκιώνης βρέθηκε έναν πόντο μακριά από την πρόκριση 

Ο Παναγιώτης Γκιώνης έκανε εντυπωσιακό παιχνίδι κόντρα στον Γιουνγκσίκ Τζέουνγκ- Νο10 του ταμπλό- αλλά δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και να περάσει στους «16» των Ολυμπιακών αγώνων στο πινγκ πονγκ. 

Ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε 4-3 σετ από τον Νοτιοκορεάτη σε έναν αγώνα που διήρκεσε 88 λεπτά και έφτασε έναν πόντο από την πρόκριση, καθώς είχε έξι match points στο πέμπτο game και δύο στο έβδομο. 

Ο Γκιώνης έκανε το 1-0 (11-7), στο δεύτερο game πήρε προβάδισμα, αλλά ο αντίπαλός του «απάντησε» και ισοφάρισε (11-8), αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής αντέδρασε και πήρε το τρίτο game με 11-8. 

Στον τέταρτο game, ο Νοτιοκορεάτης ανέτρεψε το προβάδισμα του Έλληνα και προηγήθηκε με 10-8, αλλά ο Γκιώνης και εκεί βρήκε απαντήσεις και πήρε το game κάνοντας το 3-1. Η εικόνα ανατράπηκε στο πέμπτο game, το οποίο κατέκτησε ο Νοτιοκορεάτης με 12-10, έπειτα από ένα σερί 8-0, κάτι που φάνηκε να επηρεάζει τον Γκιώνη, ο οποίος έχασε το έκτο με 11-6. 

Στο έβδομο και καθοριστικό game ο Γκιώνης επανήλθε, πήρε προβάδισμα με 4-1 και 5-2, αλλά ο Ζέουνγκ «απάντησε» και έφτασε στο 8-6. Αν και ο Έλληνας κατάφερε να πάει το ματς στο 10-10, τελικά ο αντίπαλός του είχε όλες τις απαντήσεις και με 14-12 τελείωσε το ματς και πήρε την πρόκριση. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM