Ολυμπιακοί αγώνες: Οι Βερμούδες έγιναν η μικρότερη χώρα που κερδίζει χρυσό- Η Ντάφι έγραψε ιστορία

Ολυμπιακοί αγώνες: Οι Βερμούδες έγιναν η μικρότερη χώρα που κερδίζει χρυσό- Η Ντάφι έγραψε ιστορία Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η Φλόρα Ντάφι είναι η νέα «ηρωίδα» για τις Βερμούδες, αφού έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, χαρίζοντας στη χώρα της το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης. 

Η 33χρονη ήταν η νικήτρια στο τρίαθλο, μπροστά από τη Βρετανίδα Τζόρτζια Τέιλορ- Μπράουν και την Αμερικανίδα Κέιτι Ζαφίρις. Το τρίαθλο- 1,5 χιλιόμετρο κολύμβηση, 40 χιλιόμετρα ποδηλασία και 10 χιλιόμετρα τρέξιμο- ξεκίνησε με 15 λεπτά καθυστέρηση, λόγω των ισχυρών ανέμων και της βροχής. Οι καιρικές συνθήκες προκάλεσαν αρκετά ατυχήματα στο σκέλος της ποδηλασίας. 

Χάρη στην επιτυχία της Ντάφι, οι Βερμούδες έγιναν η χώρα με τον μικρότερο πληθυσμό (62.278 κάτοικοι), με χρυσό μετάλλιο στους θερινούς Ολυμπιακούς αγώνες, σύμφωνα με τον Guardian. Μέχρι τώρα η χώρα είχε μόνο ένα μετάλλιο στη διοργάνωση, το χάλκινο του πυγμάχου Κλάρενς Χιλ από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1976. 

Για να τα καταφέρει, η 33χρονη δεν έπρεπε μόνο να ξεπεράσει τις αντιπάλους της, αλλά και να αντέξει το βάρος των προσδοκιών τα τελευταία χρόνια. Ως δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, θεωρούνταν ένα από τα φαβορί για το βάθρο στο Τόκιο, αλλά κυρίως ήταν η μοναδική ελπίδα της χώρας της για ένα μετάλλιο. 

«Πιστεύω ότι όλες οι Βερμούδες έχουν τρελαθεί, αυτό είναι που το κάνει τόσο ιδιαίτερο», δήλωσε η Ντάφι μετά την ολοκλήρωση του αγώνα. 

«Ναι ήταν το όνειρό μου, αλλά ήξερα επίσης ότι ήταν κάτι μεγαλύτερο από μένα», συμπλήρωσε, ενώ παραδέχθηκε ότι ήταν «απίστευτη» η πίεση των προσδοκιών. «Δεν θα σύστηνα σε κανέναν να είναι φαβορί για τους Ολυμπιακούς αγώνες για πέντε χρόνια. Αλλά τελικά άξιζε όλο αυτό», δήλωσε. 

Αν και η Βρετανία την προσέγγισε για να την εντάξει στην εθνική της ομάδα όταν ήταν έφηβη- λόγω της διπλή υπηκοότητας της- δήλωσε ότι ποτέ δεν μπήκε στον πειρασμό να δεχθεί. Οι γονείς της γεννήθηκαν στη Βρετανία, αλλά «εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στις Βερμούδες και εκεί ανήκει η καρδιά μου», εξήγησε. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM