Ολυμπιακοί αγώνες: Κορακάκη και Πετρούνιας οι σημαιοφόροι- Για πρώτη φορά 2 θα κρατήσουν τη σημαία

Ολυμπιακοί αγώνες: Για πρώτη φορά με 2 σημαιοφόρους η Ελλάδα στην τελετή έναρξης- Κορακάκη και Πετρούνιας Facebook Twitter
Πηγή φωτό EOE
0

Η Άννα Κορακάκη και ο Λευτέρης Πετρούνιας θα είναι οι σημαιοφόροι της Ελλάδας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων στο Τόκιο. 

Αυτή είναι η πρώτη φορά που την ελληνική σημαία θα κρατήσουν δύο αθλητές, κατά την είσοδο των αποστολών στο στάδιο κατά την τελετή έναρξης, που ανοίγει πάντα με την ελληνική ομάδα. 

Η ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε ομόφωνα την επιλογή των δύο Ολυμπιονικών, ακολουθώντας τη σχετική απόφαση της ΔΟΕ στο πλαίσιο της ισότητας των φύλων, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση. 

«Είναι πραγματικά σπουδαία η τιμή που μου κάνει η ΕΟΕ και θέλω να την ευχαριστήσω που με επέλεξε. Θα είναι σίγουρα μοναδικό το συναίσθημα να κρατάς τη σημαία της πατρίδας σου στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, σε μία ιστορική στιγμή μάλιστα, καθώς αυτό θα το κάνω μαζί με τον Λευτέρη», δήλωσε η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής, Άννα Κορακάκη. 

«Νιώθω τεράστια τιμή που θα κρατήσω την σημαία μας καθώς εκπληρώνεται ένα όνειρο που είχα από παιδί», δήλωσε από την πλευρά του ο Λευτέρης Πετρούνιας, που ευχαρίστησε και εκείνος την ΕΟΕ. «Είμαι σίγουρος ότι αυτή η στιγμή θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό και την καρδιά μου», συμπλήρωσε ο Ολυμπιονίκης της γυμναστικής. 
 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ