Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στολή της Μογγολίας θεωρείται «έργο τέχνης»

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στολή της Μογγολίας θεωρείται «έργο τέχνης» Facebook Twitter
0

Η στολή της εθνικής αποστολής της Μογγολίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 θεωρείται έργο τέχνης και έχει προσελκύσει την παγκόσμια προσοχή.

Με σχέδια με περίπλοκα κεντήματα, πλισέ ρόμπες και αξεσουάρ εμπνευσμένα από την παραδοσιακή μογγολική ενδυμασία, τα ρούχα έχουν προκαλέσει ενθουσιασμό στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από την πρόσφατη αποκάλυψή τους.

Η στολή είναι δημιουργία της εταιρείας Michel&Amazonka με έδρα το Ουλάν Μπατόρ και συνδυάζουν την κληρονομιά με τη σύγχρονη μόδα με τρόπο που έχει βαθιά απήχηση στο κοινό. 

Τα εθνικά χρώματα της Μογγολίας μπλε, κόκκινο και λευκό, μαζί με παραδοσιακά σχέδια και το σύμβολο «Soyombo» που βρίσκεται στην εθνική σημαία είναι τα χαρακτηριστικά των στολών.

Κεντημένες τσάντες για τις αθλήτριες και παραδοσιακά καπέλα τοξοβολίας, ζώνες και μπότες για τους άνδρες σημαιοφόρους συμπληρώνουν τις εμφανίσεις.

Σύμφωνα με την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της Μογγολίας, για τη δημιουργία κάθε στολής χρειάστηκαν κατά μέσο όρο 20 ώρες εργασίας, με ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής να εκτείνεται σε τρεις μήνες. Οι σχεδιαστές αφιέρωσαν σημαντικό χρόνο και προσπάθεια για να διασφαλίσουν ότι κάθε στολή αντικατοπτρίζει την πολιτιστική ταυτότητα της χώρας.

Η αντίδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν συντριπτικά θετική. Στο TikTok υπήρξε ένα κύμα θαυμασμού για τα σχέδια και η σελίδα του brand Michel&Amazonka στο Instagram έχει πλημμυρίσει από θετικά σχόλια.

Η Μογγολία συμμετέχει με πάνω από 30 αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού που θα αγωνιστούν σε εννέα διαφορετικά αθλήματα. Η χώρα, η οποία συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1964, έχει ιστορία σημαντικών επιτευγμάτων, συμπεριλαμβανομένων των χρυσών μεταλλίων στο τζούντο και την πυγμαχία στους Αγώνες του Πεκίνου το 2008.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ 
 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σενγκιούν έσβησε το σχόλιο περί «θάλασσας» και το χαρακτήρισε «επικοινωνιακό λάθος»

Αθλητισμός / Ο Σενγκιούν έσβησε το σχόλιο περί «θάλασσας» και το χαρακτήρισε «επικοινωνιακό λάθος»

«Έχω μεγάλο σεβασμό για τον ελληνικό λαό», έγραψε στα social media ο Τούρκος μπασκετμπολίστας, χωρίς ωστόσο να διαγράψει και το τραγούδι που χρησιμοποίησε για την έμμεση αναφορά του
LIFO NEWSROOM
Κοινή ανάρτηση Αντετοκούνμπο - Σενγκιούν: «Πάντα θυμόμαστε ότι ο αθλητισμός είναι φτιαγμένος για να μας ενώνει, όχι να μας χωρίζει»

Αθλητισμός / Κοινή ανάρτηση Αντετοκούνμπο - Σενγκιούν: «Πάντα θυμόμαστε ότι ο αθλητισμός είναι φτιαγμένος για να μας ενώνει, όχι να μας χωρίζει»

Η ανάρτηση Σενγκιούν για τη Μικρασιατική Καταστροφή, τα σχόλια για τον Γιάννη, οι απειλές προς τη Μαράια, το live του Αντετοκούνμπο και το τέλος της κόντρας
LIFO NEWSROOM
Ντουπλάντις για Καραλή: «Έκανε καταπληκτική χρονιά, με πιέζει τόσο πολύ»

Αθλητισμός / Ντουπλάντις για Καραλή: «Έκανε καταπληκτική χρονιά, με πιέζει τόσο πολύ»

«Εξάντλησα όλες μου τις δυνάμεις και έφυγα χαρούμενος», δηλώνει από τη δική του πλευρά ο Έλληνας πρωταθλητής μετά το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου
LIFO NEWSROOM