Μπορεί η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 στο Τόκιο να έγινε χωρίς θεατές στην εξέδρα, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο, η τηλεοπτική μετάδοση δεν κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

 

Συνολικά, το τηλεοπτικό κοινό στο Τόκιο μειώθηκε κατά 37% από το 2016, όταν 26,5 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν την πρεμιέρα των Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο και 59% από το 2012, όταν 40,7 εκατομμύρια άτομα παρακολούθησαν την τελετή του Λονδίνου.

 

Το φετινό ήταν το χαμηλότερο κοινό για τελετή έναρξης από τους Αγώνες στη Σεούλ το 1988, που προσέλκυσε 22,7 εκατ. τηλεθεατές. Ήταν επίσης μικρότερο από τους Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992, όταν 21,6 εκατομμύρια άνθρωποι συντονίστηκαν στους τηλεοπτικούς δέκτες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen.


Την ίδια στιγμή στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το NBC Universal, η τηλεοπτική κάλυψη για την εκδήλωση με την οποία άνοιξε επισήμως η «αυλαία» των 32ων Αγώνων προσέλκυσε 16,7 εκατομμύρια τηλεθεατές στις ΗΠΑ. Πρόκειται για το μικρότερο τηλεοπτικό κοινό στις ΗΠΑ τα τελευταία 33 χρόνια!

 

Στο νούμερο αυτό σύμφωνα με την ανακοίνωση συμπεριλαμβάνονται και όσοι παρακολούθησαν την τελετή μέσω του NBCOlympics.com και της εφαρμογής NBC Sports, μεταδίδει το Reuters.

 


Με πληροφορίες από Reuters