ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Δεν «έπεισε» τους τηλεθεατές η τελετή έναρξης - Πόσοι την είδαν

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Δεν «έπεισε» τις ΗΠΑ η τελετή έναρξης - Πόσοι τηλεθεατές την είδαν Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ΕΡΑ
0

Μπορεί η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 στο Τόκιο να έγινε χωρίς θεατές στην εξέδρα, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο, η τηλεοπτική μετάδοση δεν κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

Συνολικά, το τηλεοπτικό κοινό στο Τόκιο μειώθηκε κατά 37% από το 2016, όταν 26,5 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν την πρεμιέρα των Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο και 59% από το 2012, όταν 40,7 εκατομμύρια άτομα παρακολούθησαν την τελετή του Λονδίνου.

Το φετινό ήταν το χαμηλότερο κοινό για τελετή έναρξης από τους Αγώνες στη Σεούλ το 1988, που προσέλκυσε 22,7 εκατ. τηλεθεατές. Ήταν επίσης μικρότερο από τους Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992, όταν 21,6 εκατομμύρια άνθρωποι συντονίστηκαν στους τηλεοπτικούς δέκτες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen.


Την ίδια στιγμή στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το NBC Universal, η τηλεοπτική κάλυψη για την εκδήλωση με την οποία άνοιξε επισήμως η «αυλαία» των 32ων Αγώνων προσέλκυσε 16,7 εκατομμύρια τηλεθεατές στις ΗΠΑ. Πρόκειται για το μικρότερο τηλεοπτικό κοινό στις ΗΠΑ τα τελευταία 33 χρόνια!

Στο νούμερο αυτό σύμφωνα με την ανακοίνωση συμπεριλαμβάνονται και όσοι παρακολούθησαν την τελετή μέσω του NBCOlympics.com και της εφαρμογής NBC Sports, μεταδίδει το Reuters.


Με πληροφορίες από Reuters

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ