Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, αρχηγός της εθνικής ομάδας που κατέκτησε το EURO 2004 και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook, με την οποία έστειλε μήνυμα ενότητας.

 

«Απευθύνω προσκλητήριο συσπείρωσης, συνεννόησης και σύμπνοιας προς κάθε κατεύθυνση, για να φτάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο εκεί που του αξίζει», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Θοδωρής Ζαγοράκης στην ανάρτησή του, στην οποία σημειώνει ότι για τον ίδιο το ποδόσφαιρο είναι όλη η ζωή του.

 

«Πιστεύω ότι η πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου μου επιτρέπει αυτή την εμπλοκή. Δεν χρειάζεται ούτε να συστηθώ στο χώρο, ούτε να επιβληθώ μέσω τρίτων», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ζαγοράκης.

 

 

Στα τέλη Ιανουαρίου ανακοινώθηκε η επιστροφή του Θοδωρή Ζαγοράκη στην ευρωομάδα της ΝΔ, έναν χρόνο μετά τη διαγραφή του. Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά τη συνάντησή του με το Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την οποία δήλωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ.Ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Οι εκλογές της ΕΠΟ έχουν οριστεί για τις 27 Μαρτίου και θα γίνουν με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Η διορία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τη θέση του προέδρου και των μελών της εκτελεστικής επιτροπής εκπνέει στις 16 Μαρτίου.