Ο Μίκαελ Σουμάχερ αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργείο βλαστοκυττάρων

Ο Μίκαελ Σουμάχερ αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργείο βλαστοκυττάρων Facebook Twitter
Ο Μίκαελ Σουμάχερ αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργείο βλαστοκυττάρων (EPA)
0

Σε χειρουργείο βλαστοκυττάρων αναμένεται να υποβληθεί ο Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο πιλότος της φόρμουλα ένα Μίκαελ Σουμάχερ πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση βλαστικών κυττάρων σε μια προσπάθεια αποκατάστασης του νευρικού του συστήματος μετά το ατύχημα του σκι, που είχε το 2013.

Από το ατύχημα και στο εξής, η φυσική κατάσταση του Σουμάχερ παραμένει ένα μυστήριο με το στενό του περιβάλλον να μην αποκαλύπτει λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 πρόκειται να υποβληθεί σε επέμβαση τις επόμενες μέρες, από τον Γάλλο καθηγητή και καρδιολόγο δρ Philippe Menasche.

Ο δρ Menasche φέρεται να έχει χειρουργήσει και τον περασμένο Σεπτέμβριο τον Σουμάχερ.

Ο 51χρονος πιλότος πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργείο, το οποίο θα αντικαταστήσει τα κύτταρα που έχουν υποστεί βλάβη με υγιή κύτταρα που συλλέγονται από μυελό των οστών ή αίμα.

Ο δρ Menasche έχει αρνηθεί στο παρελθόν αναφορές πως χρησιμοποιεί «πειραματική» θεραπεία στον πρωταθλητή.

«Δεν κάνω θαύματα. Η ομάδα μου και εγώ δεν κάνουμε πειράματα, πρόκειται για έναν αποτρόπαιο όρο που δεν συμβαδίζει με μια σοβαρή ιατρική άποψη», δήλωσε ο δρ Menasche στην ιταλική εφημερίδα La Republica πέρυσι.

Ενώ οι λεπτομέρειες της υγείας του Σουμάχερ παραμένουν άγνωστες, ο πρώην διευθυντής της Ferrari Jean Todt αποκάλυψε πέρυσι ότι ο Γερμανός σημείωσε «καλή πρόοδο» και μπορούσε να παρακολουθήσει αγώνες F1 στην τηλεόραση.

Ωστόσο, παρά τις θετικές ειδήσεις του Todt, ο γιατρός του αποκάλυψε ότι ο πιλότος της F1 είχε δρόμο ακόμη για τη θεραπεία του.

«Υπάρχει ένα σχέδιο ενός έως τριών ετών για την περίοδο αναγέννησης», δήλωσε ο Jean-Francois Payen στο γερμανικό In Touch πέρυσι.

«Τον επισκέπτομαι περιστασιακά και μιλώ στην οικογένεια για οποιαδήποτε πρόοδο» είχε πει.

Ο Payen ήταν ο πρώτος που ανέφερε ότι ο Σουμάχερ βγήκε από το κώμα, πριν από πέντε χρόνια και αποτίει φόρο τιμής στη δύναμη, που έχει επιδείξει η γυναίκα του.

«Βλέπει τα πράγματα πολύ καθαρά και θα κάνει οτιδήποτε για να βελτιώσει την κατάσταση του συζύγου της»

Με πληροφορίες από το WildWirldOfSports

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ