Ντόπινγκ: Θετικό δείγμα, λόγω σεξ -Αθωώθηκαν 2 Αμερικανίδες αθλήτριες

Ντόπινγκ: Θετικό δείγμα, λόγω σεξ -Αθωώθηκαν 2 Αμερικανίδες αθλήτριες Facebook Twitter
Πηγή φωτό Instagram
0

Δύο Αμερικανίδες αθλήτριες απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες για ντόπινγκ, καθώς έπειτα από έρευνα κρίθηκε ότι οι απαγορευμένες ουσίες μπήκαν στον οργανισμό τους μέσω της σεξουαλικής επαφής με τους συντρόφους τους.

Αυτή την ασυνήθιστη απόφαση ανακοίνωσε την ίδια ημέρα η υπηρεσία αντιντόπινγκ των ΗΠΑ (USADA) για δύο διαφορετικές περιπτώσεις θετικών δειγμάτων. Οι υποθέσεις αφορούσαν την Βιρτζίνια Φους, «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια της πυγμαχίας και την Μάντλιν Νικλς, μέλος της εθνικής ομάδας σόφτμπολ των ΗΠΑ.

Στο δείγμα που έδωσε η Φους σε αιφνίδιο έλεγχο στις 13 Φεβρουαρίου αλλά και σε εκείνο της Νικλς στις 3 Μαρτίου βρέθηκαν απαγορευμένες ουσίες. Αν κρίνονταν ένοχες, θα τιμωρούνταν με τετραετή αποκλεισμό από τους αγώνες.

Όμως και στις δύο περιπτώσεις η USADΑ έκρινε ότι η χαμηλή ποσότητα των απαγορευμένων ουσιών στα δείγματα των δύο αθλητριών συνάδουν με «πρόσφατη έκθεση σε απαγορευμένες ουσίες μέσω σεξουαλικής μετάδοσης». Επίσης, σύμφωνα με τη USADA, διαπιστώθηκε ότι οι σύντροφοι των δύο αθλητριών έκαναν χρήση των εν λόγω απαγορευμένων ουσιών, για θεραπευτικούς σκοπούς. Έτσι, τόσο η Φους όσο και η Νικλς απαλλάχθηκαν, καθώς κρίθηκε ότι δεν φέρουν ευθύνη ούτε μπορούν να κατηγορούν για αμέλεια για το θετικό δείγμα τους.

«Αυτό υπήρξε ένα τεράστιο μάθημα για εμένα. Τώρα που τελείωσε, είμαι απόλυτα επικεντρωμένη στην προετοιμασία μου για το Τόκιο», έγραψε στο Twitter η Φους. Σε δηλώσεις της στο Fox, παραδέχθηκε ότι δεν είχε ιδέα πως μπορεί να μπουν στον οργανισμό της ουσίες μέσω του σεξ. «Θέλω οι άλλοι αθλητές να μάθουν από το δικό μου λάθος», πρόσθεσε.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ