Μπάσκετ: Χάλκινη η Γαλλία στο παγκόσμιο κύπελλο με τρομερή ανατροπή από το -15

Μπάσκετ: Χάλκινη η Γαλλία στο παγκόσμιο κύπελλο με τρομερή ανατροπή από το -15 Facebook Twitter
Φωτογραφία EPA
0

Με ανατροπή από το -15, η Γαλλία νίκησε την Αυστραλία και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο μπάσκετ στην Κίνα.

Όπως ακριβώς είχε κάνει και το 2014 στην Ισπανία, η Γαλλία ανέβηκε ξανά στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Οι «μπλε» επικράτησαν με 67-59 της «πρωτάρας» σε τετράδα Αυστραλίας, στον μικρό τελικό της διοργάνωσης στο Πεκίνο. Οι Γάλλοι ήταν η μοναδική ομάδα από τις τέσσερις φιναλίστ στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014 που προκρίθηκε στην τετράδα και στην Κίνα.

Αυτό είναι το δεύτερη μετάλλιο για την χώρα στο παγκόσμιο Κύπελλο. Οι Γάλλοι ήταν στην τετράδα και το 1954, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όταν είχαν τερματίσει 4οι. Οι «τρικολόρ» μετρούν και δύο 5ες θέσεις, το 1963 στη Βραζιλία και το 2006 (Ιαπωνία). Στον φετινό προημιτελικό κατάφεραν μάλιστα να αποκλείσουν την κάτοχο του τίτλου στις δύο τελευταίες διοργανώσεις, τις ΗΠΑ. 

Αν και σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η εθνική ανδρών της Αυστραλίας έχει τερματίσει 4 φορές στην 4η θέση (Ρίο ντε Τζανέιρο 2016, 2000 Σίδνεϊ, 1996 Ατλάντα και 1988 Σεούλ), σε Παγκόσμιο Κύπελλο, η 4η είναι η καλύτερη που έχει πάρει ποτέ στην ιστορία της. Μέχρι το 2019, τα «καγκουρό» είχαν να επιδείξουν μόνο 5ες θέσεις: Το 1994 στο Τορόντο και το 1982 στην Μπογκοτά.

Τα δεκάλεπτα: 11-16, 21-30, 42-46, 67-59

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ