Μουντιάλ 2022: Η Γαλλία απέκλεισε το Μαρόκο και πάει τελικό με Αργεντινή

Μουντιάλ 2022: Η Γαλλία απέκλεισε το Μαρόκο και πάει τελικό με Αργεντινή Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Georgi Licovski
0

Τέλος στο ονειρικό ταξίδι του Μαρόκου στο Παγκόσμιο Κύπελλο έδωσε η Γαλλία, νικώντας με 2-0 ημιτελικό της διοργάνωσης. 

Οι Γάλλοι πήραν το τελευταίο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό και την Κυριακή θα αναμετρηθούν με την Αργεντινή για να κρατήσουν το τρόπαιο στην κατοχή τους.

Εάν το καταφέρει, θα γίνει η πρώτη ομάδα στην Ιστορία των Μουντιάλ, που θα κατακτήσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά το βαρύτιμο τρόπαιο, μετά από τη Βραζιλία το 1962.

Η κόντρα της παγκόσμιας πρωταθλήτριας απέναντι στο απόλυτο αουτσάιντερ του τουρνουά, ανέδειξε μεγάλους νικητές τους «τρικολόρ», στο πρώτο επίσημο ματς με το Μαρόκο. Η εμπειρία και η ποιότητα της ομάδας του Ντιντιέ Ντεσάν υπερίσχυσε της θέλησης και του ενθουσιασμού των «Λιονταριών του Άτλαντα», που μπορεί να ηττήθηκαν στον ημιτελικό, αλλά με την εμφάνισή τους απέδειξαν ότι μόνο τυχαία δεν βρέθηκαν στην τετράδα του τουρνουά.

Οι Γάλλοι πήραν το προβάδισμα με τον Τεό Ερναντέζ στο 5΄ της αναμέτρησης, αλλά πιέστηκαν από τους αντιπάλους, που διεκδίκησαν την ισοφάριση. Το τελικό σκορ σφραγίστηκε στο 79΄ με τον Κολό Μουανί να σημειώνει το 2-0. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Λιορίς, Κουντέ, Βαράν, Κονατέ, Τεό Ερναντέζ, Τσουαμενί, Φοφανά, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (79΄ Κολο Μουανί) , Ζιρού (65΄ Τιράμ), Μπαπέ

Μαρόκο (Βαλίντ Ρεγκραγκί): Μπόνο, Χακίμι, Γιαμίκ, Σαΐς (21΄ Αμαλάχ - 78΄ Εζ Αμπντέ), Αγκέρντ, Μαζραουί, Ουνάχι, Άμπραμπατ, Ζίγες, Εν Νεσίρι (66΄ Χαμπνταλάχ), Μπουφάλ (66΄ Αμπουκχλάλ)

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM