Κοροναϊός: Χωρίς θεατές το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν

Κοροναϊός: Χωρίς θεατές το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Άλλη μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση, το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν, θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών λόγω κοροναϊού

Έτσι, η έξαρση του κορανοϊού σε διεθνές επίπεδο συνεχίζει να επηρεάζει τη Φόρμουλα Ένα. Μετά την αναβολή του κινεζικού Γκραν Πρι, οι διοργανωτές του αγώνα στο Μπαχρέιν γνωστοποίησαν ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί χωρίς θεατές και με την παρουσία μόνο των απαραιτήτων για την πραγματοποίησή του. «Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει αντίκτυπος ούτε στο άθλημα ούτε στην παγκόσμια βάση υποστηρικτών του, το τριήμερο του αγώνα θα διεξαχθεί κανονικά ως μία εκδήλωση που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση το Μπαχρέιν κάνει λόγο για την τεράστια ευθύνη που έχει για την υγεία των θεατών και των αθλητών και υπογραμμίζει ότι δεν είναι σωστό να πραγματοποιηθεί σήμερα ένα γεγονός που θα επιτρέπει σε χιλιάδες διεθνείς ταξιδιώτες και ντόπιους να αλληλεπιδρούν σε κοντινή απόσταση ενώ ο κοροναϊός διαδίδεται συνεχώς σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Το Μπαχρέιν έχει επιβεβαιώσει εξήντα κρούσματα κοροναϊού και στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για επιτυχημένα προληπτικά μέτρα. Ο αγώνας στο Μπαχρέιν είναι το δεύτερο Γκραν Πρι της Φόρμουλα Ένα για το 2020 και είναι προγραμματισμένος να λάβει χώρα το διάστημα 20-22 Μαρτίου.

Ιταλία: Αναβλήθηκαν οι σημερινοί αγώνες της Serie A

Η απομόνωση που κήρυξε η ιταλική κυβέρνηση σε ένα μεγάλο μέρος στο βόρειο τμήμα της χώρας, προκειμένου να αναχαιτιστεί η επιδημία του κορωνοϊού, είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθούν οι σημερινές αναμετρήσεις για την Serie A στο μπάσκετ. Η ιταλική ομοσπονδία γνωστοποίησε σήμερα (8/3) την αναβολή των αγώνων, καθώς οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να κηρύξουν σε απομόνωση έως τις 3 Απριλίου μια εκτεταμένη περιοχή της βόρειας Ιταλίας, η οποία εκτείνεται από το Μιλάνο μέχρι τη Βενετία.

Στην περιοχή αυτή βρίσκεται η περιφέρεια της Λομβαρδίας και άλλες 12 περιοχές σε Βένετο, Εμίλια Ρομάνια και Πεδεμόντιο, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος του ιταλικού βορρά να βρίσκεται σε... καραντίνα. Η εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα να απαγορεύεται ουσιαστικά η μετακίνηση έξω από αυτές τις περιοχές, εκτός από ειδικές περιπτώσεις. Η ανακοίνωση της ιταλικής ομοσπονδίας δεν αναφέρει νέα ημερομηνία διεξαγωγής για τις σημερινές αναμετρήσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Guardian

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ