Η Σερένα έπαιξε ξανά τένις στη μνήμη της αδελφής της και εναντίον της βίας

Η Σερένα έπαιξε ξανά τένις στη μνήμη της αδελφής της και εναντίον της βίας Facebook Twitter
0

Έστω και ανεπίσημα, για λόγους φιλανθρωπικούς, η Σερένα Ουίλιαμς επέστρεψε στην δράση και έπαιξε τένις για πρώτη φορά μπροστά σε κόσμο από τις αρχές του χρόνου, όταν και σταμάτησε λόγω της εγκυμοσύνης της.

Μαζί με την αδελφή της, Βένους οργάνωσαν μια εκδήλωση στην Ουάσινγκτον με την επωνυμία «A Family Affair», ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα που θα δοθούν σε ίδρυμα που δημιουργήθηκε πέρυσι στο Λος Άντζελες και δραστηριοποιείται κατά της βίας.

Το θέμα αγγίζει ιδιαίτερα τις αδελφές Ουίλιαμς, καθώς η μεγαλύτερη αδελφή τους είχε δολοφονηθεί το 2013 στην περιοχή Κόμπτον, όπου εδρεύει το συγκεκριμένο ίδρυμα.

Σερένα και Βένους αγωνίστηκαν για λίγο σε διπλό μέσα στο κλειστό γυμναστήριο όπου έγινε η εκδήλωση και στις δηλώσεις της η πρώτη τόνισε: «H βία έχει επηρεάσει τη ζωή μας, γιατί χάσαμε τη μεγαλύτερη αδερφή μας από μια πράξη βίας. Υπάρχουν στιγμές που οι άνθρωποι μέσα στις κοινωνίες δεν έχουν κάποιο μέρος για να εκτονώσουν την ενέργειά τους και δεν μπορούν να είναι δημιουργικοί. Έτσι, όλη αυτή η ενέργεια μετατρέπεται σε αρνητική».

Από τη δική της μεριά ο Βένους τόνισε: «Για εμένα είναι θαυμάσιο να είμαι κομμάτι αυτού του ιδρύματος. Αισθάνεσαι ότι κάνεις κάτι θετικό στη ζωή σου και δίνεις την έμπνευση και σε άλλους για να πάνε καλύτερα. Κάποιες φορές όλο αυτό δημιουργεί έναν θετικό κύκλο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σικουάνα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σηκουάνα

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή, πρωταγωνίστησαν στην αρχή της τελετής έναρξης
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Λίγες ώρες πριν την Τελετή Έναρξης - Η Εθνική Μπάσκετ εδρεύει στη Λιλ όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του ομίλου της και βρίσκεται ήδη καθ' οδόν για Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη από την Έλενα Μπουζαλά

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Έλενα Μπουζαλά που έχει καλύψει ήδη τέσσερις διοργανώσεις και ετοιμάζεται για την πέμπτη απαντά σε όλες μας τις ερωτήσεις: τα all time classic αθλήματα, οι φετινές πιθανές ανατροπές, τα «σιγουράκια» της ελληνικής αποστολής, οι εκπλήξεις και πώς είναι τελικά να ζεις τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τόσο κοντά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ