ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Σάντος αποχαιρετά τον Πελέ με ένα στέμμα και μία λέξη- «Αιώνιος»

Η Σάντος αποχαιρετά τον Πελέ με ένα στέμμα και μία λέξη: «Αιώνιος» Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Με ένα στέμμα και τη λέξη αιώνιος, η βραζιλιάνικη Σάντος, η ομάδα του Πελέ αποχαιρέτησε τον θρύλο της.

Ήταν η ομάδα στην οποία ανδρώθηκε κι έχτισε το «μύθο» του, απογειώνοντάς την ως την κορυφή του κόσμου.

Ο μεγάλος ποδοσφαιρικός «έρωτας» της ζωής του μαζί με την Εθνική Βραζιλίας. Η Σάντος δεν θα μπορούσε παρά να «αποχαιρετίσει» τον θρυλικό Πελέ, που «έφυγε» από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 82 ετών, με τον τρόπο που του άξιζε.

Στους επίσημους λογαριασμούς της βραζιλιάνικης ομάδας στα social media, με το που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, αναρτήθηκε μία μεγάλη φωτογραφία ενός στέμματος, μαζί με τη λέξη «Αιώνιος».

Στη Βίλα Μπελμίρο, την έδρα της ομάδας θα τελεστεί αγρυπνία για τον Πελέ. Ωστόσο παραμένει άγνωστο πότε θα μεταφερθεί εκεί η σορός του. 

Η ταφή θα γίνει στο Μνημείο της Οικουμενικής Νεκρόπολης. Ήδη κόσμος έχει ξεκινήσει να συγκεντρώνεται έξω από το γήπεδο της Σάντος. Μέχρι στιγμής, λεπτομέρειες για την κηδεία του Πελέ δεν έχουν γίνει γνωστές.

Η Σάντος δε, άλλαξε πρόσφατα το σήμα της, καθώς πρόσθεσε ένα στέμμα πάνω από τα δύο αστέρια της.

Ο Πελέ έζησε στην Σάντος μία από τις ξεχωριστές ποδοσφαιρικές στιγμές του, τη δική του μαγική νύχτα στη Λισαβόνα, όταν μαζί ανέβηκαν στην κορυφή του κόσμου.

Ήταν 11 Οκτωβρίου 1962, όταν η Σάντος του Πελέ κατέκτησε το Διηπειρωτικό Κύπελλο, νικώντας με 5-2 τη Μπενφίκα, σε μια μεγάλη συνάντηση, όπου αναμετρήθηκαν Πελέ και Εουσέμπιο.

Η Σάντος, που είχε επιβληθεί με σκορ 3-2 στη Βραζιλία, ήδη μετά από είκοσι πέντε λεπτά παιχνιδιού βρέθηκε μπροστά στο σκορ με δύο γκολ του Πελέ (0-2). Τα άλλα γκολ πέτυχαν Κουτίνιο, Πελέ και Πέπε, ενώ για τη Μπενφίκα σκόραραν οι Εουσέμπιο και Σαντάνα.

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ