Η απονομή του χρυσού στον Τεντόγλου- «Αυτό το μετάλλιο είναι για μένα», το γιόρτασε με μια μπύρα

Απονομή μεταλλίου στον Μίλτο Τεντόγλου Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Η «συλλογή» του Μίλτου Τεντόγλου έχει ήδη πολλά «πολύτιμα» μετάλλια, ανάμεσά τους και ένα χρυσό Ολυμπιακό. Αλλά αυτό που κρέμασε σήμερα στο στήθος του, το χρυσό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, είναι από τα αγαπημένα του. 

Απόψε έγινε η απονομή των μεταλλίων του μήκους, για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μόναχο, εκεί όπου ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε άλλη μία «χρυσή» σελίδα της σταδιοδρομίας του. Στον χθεσινό τελικό, ο 24χρονος αθλητής που γυμνάζεται με τον Γιώργο Πομάσκι προσγειώθηκε στα 8,52 μ., για να πετύχει ρεκόρ αγώνων και την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο, υπερασπιζόμενος με επιτυχία τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης. 

Ο Τεντόγλου έχει ζήσει πολλές απονομές, όπως είπε, αλλά αυτή ήταν διαφορετική, καθώς έγινε δίπλα σε λίμνη, στο Ολυμπιακό πάρκο. Πάντως, δεν έκρυψε ότι ο ίδιος θα προτιμούσε μια τελετή εντός του σταδίου.  

«Για να πω την αλήθεια ήταν λίγο έξτρα αυτή η φάση που έγινε εδώ με τη βαρκούλα που ήρθαμε… ήταν λίγο έξτρα για μένα, θα προτιμούσα να γίνει η απονομή στο στάδιο», είπε με το χαρακτηριστικό στιλ του. 

«Φέτος είχα μια περίεργη χρονιά. Κάποια πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελα. Ενώ στον κλειστό ήμουν φοβερός, στον ανοιχτό λίγο στην αρχή με τους αγώνες, λίγο οι επιδόσεις μου δεν ήταν αυτές που ήθελα. Αλλά αυτό το χρυσό το πήρα με την επίδοση που όντως ήθελα και είναι από τα αγαπημένα μου αυτή τη στιγμή. Επιτέλους βγήκε μια επίδοση που ήθελα», δήλωσε σχολιάζοντας την εμφάνισή του στον τελικό. 

Όσο για το πού αφιερώνει τη νέα του επιτυχία, χαμογελώντας δήλωσε ότι αυτό το μετάλλιο είναι για τον ίδιο. «Νομίζω δεν θέλω να το αφιερώσω κάπου. Είναι για μένα αυτό το μετάλλιο, γιατί πέρασα δύσκολα φέτος. Έκανα πάρα πολλούς αγώνες, πολύ προπόνηση, ζέστες, κρύα, ταξίδια και νομίζω επιτέλους πήρα αυτό που μου άξιζε. Και σαν επίδοση και σαν μετάλλιο. Μετράω την επίδοση πάνω από όλα», δήλωσε σχετικά. 

Ο Μίλτος Τεντόγλου αναφέρθηκε και στην υποδοχή που του επιφύλαξαν τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, όταν επέστρεψε στο ξενοδοχείο, επισημαίνοντας ότι το ίδιο έγινε και για την πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 35 χλμ. Βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. 

«Είχε μαζευτεί σχεδόν όλη η ομάδα, ήταν η οικογένειά μου εκεί, με περίμεναν... έγινε ένας χαμούλης. Αλλά το ίδιο έκαναν και για την Αντιγόνη εννοείται, ήμουν κι εγώ εκεί. Και το ίδιο θα κάνουμε και στα επόμενα μετάλλια και όχι μόνο. Όλοι οι αθλητές που μετέχουν είναι ο καθένας ξεχωριστός και κάνει την προσπάθειά του. Έχουμε πολύ καλή ομάδα φέτος», τόνισε. 

Πάντως, το βράδυ μετά τον τελικό δεν περιελάμβανε κάποιο μεγάλο πάρτι. «Μετά έκατσα ήπια μία μπύρα, ήμουν αρκετά κουρασμένος και πήγα για ύπνο, δεν έκανα κάτι», απάντησε όταν ρωτήθηκε πώς γιόρτασε τη νέα επιτυχία του. 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ