Η απόλυση του Μουρίνιο κόστισε στη Γιουνάιτεντ πάνω από 22 εκατ. ευρώ

Η απόλυση του Μουρίνιο κόστισε στη Γιουνάιτεντ πάνω από 22 εκατ. ευρώ Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Η απόλυση του Ζοζέ Μουρίνιο από τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόστισε στον αγγλικό σύλλογο 19.6 εκατομμύρια στερλίνες, δηλαδή περίπου 22,2 εκατομμύρια ευρώ. 

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα αυτό είναι το ποσό που δόθηκε ως αποζημίωση στον Πορτογάλο προπονητή και τους πέντε συνεργάτες του. 

Ο Μουρίνιο απολύθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο ύστερα από το χειρότερο ξεκίνημα της Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα εδώ και 28 χρόνια.

Το ποσό της συνολικής αποζημίωσης είναι μικρότερο από ότι είχε δημοσιευτεί νωρίτερα, όμως περίπου τετραπλάσιο από όσο κόστισαν οι απολύσεις των δύο προηγούμενων προπονητών του συλλόγου. Του Ντέιβιντ Μόγιες το 2014 και του Λουίς Φαν Γκαλ το 2016. 

Ο Μουρίνιο στον πάγκο της Γιουνάιτεντ πέτυχε συνολικά 84 νίκες σε 144 παιχνίδια και κέρδισε ένα Europa League και ένα League Cup. 

Παρά την επιβάρυνση, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουορντ, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τα οικονομικά αποτελέσματα του συλλόγου.

Τα έσοδα κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2018 ανήλθαν σε 208,6 εκατ. λίρες, έναντι 177,4 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2017, κυρίως λόγω της αύξησης των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League κατά 38%.

Οι προβλέψεις εσόδων για την αγωνιστική περίοδο 2018-19 παραμένουν στα 615 έως 630 εκατ. λίρες, ενώ, σε ό,τι αφορά τα κέρδη (προ φόρων και αποσβέσεων), εκτιμώνται μεταξύ 175 και 190 εκατ. λιρών.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Οι παίκτες της La Liga ετοιμάζουν διαμαρτυρία για τη διεξαγωγή αγώνα στη Φλόριντα

Αθλητισμός / Ισπανία: Οι παίκτες της La Liga ετοιμάζουν διαμαρτυρία για τη διεξαγωγή αγώνα στη Φλόριντα

Η απόφαση της λίγκας να διεξαχθεί ο αγώνας Μπαρτσελόνα – Βιγιαρεάλ στις 20 Δεκεμβρίου στο Hard Rock Stadium του Μαϊάμι, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο από τους ποδοσφαιριστές όσο και από τους προπονητές των ομάδων
LIFO NEWSROOM
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Η Ελλάδα γίνεται ξανά το κέντρο του κόσμου

Αθλητισμός / Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Η Ελλάδα γίνεται ξανά το κέντρο του κόσμου

Η Ολυμπιακή Φλόγα, το φως που δεν σβήνει ποτέ, θα ανάψει ξανά στην Αρχαία Ολυμπία στις 26 Νοεμβρίου και θα ακολουθήσει Λαμπαδηδρομία εννέα ημερών πριν καταλήξει στο Παναθηναϊκό Στάδιο και στη συνέχεια ταξιδέψει στην Ιταλία
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

Αθλητισμός / Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Εδώ ξεκίνησα, εδώ θέλω να τελειώσω» - Τι σκέφτεται να κάνει αφού αποσυρθεί

Η εξομολόγηση για τη σύζυγό του, Μαράϊα - «Όταν την είδα για πρώτη φορά, μου θύμισε τη μητέρα μου» - Όσα είπε για την καριέρα του, την οικογένειά του και τον ρατσιμό
LIFO NEWSROOM