ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Η Γιουβέντους κινδυνεύει με υποβιβασμό και αφαίρεση τίτλου

Γιουβέντους: Υπό έρευνα για μεταγραφικές ατασθαλίες- Κινδυνεύει με υποβιβασμό και αφαίρεση τίτλων Facebook Twitter
EPA
0

Υπό έρευνα βρίσκεται η Γιουβέντους για ορισμένες από τις πρόσφατες μεταγραφικές της κινήσεις.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι έχουν μία ισχυρή υπόθεση στα χέρια τους, ενώ οι Bianconeri από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι έχουν κάνει το σωστό κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου.

Εάν οι ερευνητές βρουν τελικά τον σύλλογο ένοχο για οποιαδήποτε οικονομική παρατυπία, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε υποβιβασμό της ομάδας.

Η ιταλική ένωση για την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών, CODACONS σχολίασε την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και αποκάλυψε ότι θα μπορούσε να αφαιρεθεί από την Γιουβέντους ο τελευταίος τίτλος που είχε κατακτήσει αλλά και να υποβιβαστεί στη Serie B.

Ο πρόεδρός της HLB, Marco Donzelli είπε στο TMW, σύμφωνα με το Football Italia ότι «Οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές και ρίχνει ένα αμαρτωλό φως στα τελευταία πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, επίσης επειδή υπήρξε μια πραγματική κυριαρχία της Γιουβέντους τα τελευταία χρόνια, η οποία έληξε την περασμένη χρονιά.

«Εάν η Γιουβέντους αποκτούσε παράνομα πλεονέκτημα έναντι των αντίπαλων συλλόγων με δραστηριότητες αυτού του τύπου, τότε η κανονικότητα των τελευταίων πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου θα αποτύγχανε και, κατά συνέπεια, η Ομοσπονδία και η Αρχή για τον ανταγωνισμό θα πρέπει να παρέμβουν και να αποδώσουν ευθύνες.

»Πέρα από τις ατομικές ευθύνες, ο σύλλογος δεν θα απαλλαγεί από την τιμωρία. Για αυτόν τον λόγο και για να προστατέψουμε χιλιάδες οπαδούς, θα υποβάλουμε καταγγελία στην Αντιμονοπωλιακή και στην Ομοσπονδιακή Εισαγγελία ζητώντας τον υποβιβασμό της Γιουβέντους στη Serie B και την ανάκληση των τελευταίων τίτλων πρωταθλήματος που κατακτήθηκαν στη σκιά αυτών των δυνητικά παράνομων επιχειρήσεων».

Από την πλευρά της η ομάδα αναφέρει ότι «Αυτή η εξέλιξη θα προβλημάτιζε τους οπαδούς της Γιουβέντους λαμβάνοντας υπόψη τη ζημιά που έκανε το σκάνδαλο Calciopoli στον σύλλογο το 2006.

»Η Γιουβέντους έχει πάρα πολλή δουλειά στο γήπεδο τώρα και δεν χρειάζεται αυτού του είδους την απόσπαση της προσοχής.

»Η ομάδα του Μαξ Αλέγκρι εξακολουθεί να αγωνίζεται να επιστρέψει σε φόρμα για τις υποχρεώσεις της στη Serie A και στην Ευρώπη και δεν θα ήθελε να υποστεί ένα νέο πλήγμα τόσο μεγάλο όσο ο υποβιβασμός στη Serie B ή η αφαίρεση βαθμών.

»Ας ελπίσουμε ότι ο σύλλογος έχει δίκιο και αυτή η έρευνα θα οδηγήσει σε αδιέξοδο.»

Με πληροφορίες του juvefc

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ