FIFA: Ποινική δίωξη εναντίον του προέδρου της, Gianni Infantino

FIFA: Ποινική δίωξη εναντίον του προέδρου της, Gianni Infantino Facebook Twitter
FIFA: Ποινική δίωξη εναντίον του προέδρου της, Gianni Infantino (FIFA)
0

Ο Ελβετός ειδικός εισαγγελέας έχει κινήσει διαδικασίες για ποινική δίωξη εναντίον του Προέδρου της FIFA, Gianni Infantino.

Σύμφωνα με τον Independent, ο ειδικός εισαγγελέας, που διορίστηκε την περασμένη εβδομάδα για να εξετάσει τις συναλλαγές μεταξύ του Infantino και του Ελβετού Γενικού Εισαγγελέα Michael Lauber, ο οποίος παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα, ξεκίνησε τις διαδικασίες για την ποινική δίωξη του πρώτου.

Η δίωξη αφορά σε φερόμενη συγκαλυμμένη συνάντηση μεταξύ του προέδρου της FIFA και του Ελβετού Γενικού Εισαγγελέα για μία μη γνωστή συνάντηση των δύο ανδρών τον Ιούνιο του 2017.

Δικαστήριο κατέληξε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Lauber είχε καλύψει τη συνάντηση και είπε ψέματα στους επόπτες του, ενώ το γραφείο του διερευνούσε ισχυρισμούς περί διαφθοράς στην διοίκηση του ποδοσφαίρου.

Ο ειδικός εισαγγελέας Stefan Keller, ο οποίος διορίστηκε για να αναθεωρήσει ποινικές καταγγελίες εναντίον των δύο ανδρών καθώς και άλλων εμπλεκόμενων, βρήκε ενδείξεις εγκληματικής συμπεριφοράς που σχετίζονται με τις ακοινοποίητες συναντήσεις, όπως ανέφερε την Πέμπτη η αρχή που εποπτεύει τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς της Ελβετίας.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι επίσης έχουν ξεκινήσει ποινικές διαδικασίες εναντίον του γενικού εισαγγελέα του Άνω Βαλαί, Rinaldo Arnold.

Με πληροφορίες του The Independent 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM