ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ευρωμπάσκετ 2022: Σήμερα το πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι της Εθνικής - Με την Τσεχία για την πρόκριση στους «8»

Ευρωμπάσκετ 2022: Σήμερα το πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι της Εθνικής - Με την Τσεχία για την πρόκριση στους «8» Facebook Twitter
0

Πανέτοιμη για τον πρώτο νοκ άουτ χιαστί αγώνα της στο Ευρωμπάσκετ 2022 είναι η εθνική. 

Μετά από πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες στην πρώτη φάση στο Μιλάνο (επί των Κροατίας, Ιταλίας, Ουκρανίας, Μεγάλης Βρετανίας και Εσθονίας), η «επίσημη αγαπημένη» έχει στόχο να συνεχίσει αήττητη στους τέσσερις εναπομείναντες αγώνες έως τη νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου, οπότε και επιδιώκει να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του ευρωπαϊκού μπάσκετ για 3η φορά στην Ιστορία της (1987, 2005) και πρώτη μετά από 17 χρόνια! 

Ως πρώτοι του 3ου ομίλου ταξίδεψαν από την Ιταλία στο Βερολίνο οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη και στον δρόμο τους θα βρουν την τέταρτη του 4ου ομίλου, Τσεχία, στη φάση των «16», απόψε το βράδυ στις 21:45.  

Έχουμε έναν τελικό μπροστά μας»

Η εθνική δεν έχει ευχάριστες αναμνήσεις απέναντι στους Τσέχους στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά η αλήθεια είναι πως αυτή η εθνική Ελλάδας είναι ανώτερη ομάδα σε σύγκριση με εκείνη που υπέστη τις δύο ήττες από τους Τσέχους. Δεν φαίνεται ικανή αυτή τη φορά η Τσεχία να δυσαρεστήσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την παρέα του, αν βέβαια οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Μόνο ο κακός εαυτός της θα μπορούσε να σταματήσει την εθνική από την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ 2022, εκεί που θα βρεθεί θ΄ αντιμετωπίσει τη Γερμανία την ερχόμενη Τρίτη, 13/9.

«Παίζουμε με έναν πολύ σοβαρό αντίπαλο, που έχει τα τελευταία χρόνια τον ίδιο προπονητή και την ίδια φιλοσοφία. Αναμφίβολα μπορεί να ξεχωρίζουν ο Σατοράνσκι και ο Βέσελι, αλλά η Τσεχία έχει πάρα πολλά παιδιά που μπορούν να κάνουν τη δουλειά. Είναι αυτή τη στιγμή στο τουρνουά που έχει το καλύτερο passing game, έχουν πολύ καλούς σουτέρ, παίζουν είτε ζώνη είτε man to man, επομένως έχουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο απέναντί μας», είπε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός, παραμονή του κρίσιμου αγώνα και συνέχισε: «Δεν θα ήθελα να μοιραστώ το πλάνο μας μαζί σας, κάναμε ανάλυση μέσω βίντεο και θα μπούμε στον αγώνα για να δώσουμε τις μάχες μας. Η ομάδα το έχει αποδείξει αυτό μέχρι τώρα, γι’ αυτό και εμπνέει σεβασμό. Η Τσεχία έχει αποδείξει πως διαθέτει ποιότητα, έχει τον ίδιο προπονητή πολλά χρόνια και αξίζει το σεβασμό μας. 

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ