Έρικσεν: Θα του βάλουν «βηματοδότη» ICD μετά την ανακοπή στο γήπεδο

Έρικσεν: Θα του τοποθετήσουν «βηματοδότη» ICD μετά την ανακοπή στο γήπεδο Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Οι γιατροί αποφάσισαν ότι πρέπει να τοποθετηθεί συσκευή που μοιάζει με βηματοδότη στον Κρίστιαν Έρικσεν, μετά την ανακοπή καρδιάς που έπαθε στο γήπεδο κατά τη διάρκεια ματς του Euro 2020. 

Στον 29χρονο Δανό ποδοσφαιριστή θα τοποθετηθεί εμφυτεύσιμος καρδιομετατροπέας απινιδωτής (ICD), μια συσκευή που μοιάζει με βηματοδότη και παρακολουθεί διαρκώς τον καρδιακό ρυθμό και «παρεμβαίνει» για να τον αποκαταστήσει σε περίπτωση που εντοπίσει πρόβλημα. 

«Αφού ο Κρίστιαν υποβλήθηκε σε διάφορες καρδιολογικές εξετάσεις, αποφασίστηκε ότι πρέπει να τοποθετηθεί ICD. Αυτή η συσκευή είναι απαραίτητη έπειτα από καρδιακή ανακοπή λόγω προβλημάτων στον καρδιακό ρυθμό», δήλωσε ο γιατρός της εθνικής ομάδας της Δανίας, Μόρτεν Μπόεσεν. 

«Ο Κρίστιαν έχει αποδεχθεί τη λύση και το σχέδιο αυτό επιβεβαιώθηκε από ειδικούς, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, που όλοι συνέστησαν την ίδια αντιμετώπιση», συμπλήρωσε ο γιατρός. 

Ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε στο γήπεδο το περασμένο Σάββατο, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Δανίας με τη Φινλανδία στην Κοπεγχάγη, για το Euro 2020. Οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, προκειμένου να διαπιστωθεί τι προκάλεσε την ανακοπή. 
 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ